Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaalla on enemmän työttömiä kuin vuosi sitten

Tämän vuoden toukokuussa koko maassa kirjattiin 3 500 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Oulun Tuiranväylä
Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan työttömyys on Oulussa korkeammalla tasolla kuin keskimäärin koko maassa. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Essi Markkula

Pohjois-Pohjanmaalla on enemmän työttömiä kuin vuosi sitten, käy ilmi Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen tuoreesta raportista.

Työttömien määrä on kasvanut koko maassa vuoden takaisesta. Pohjois-Pohjanmaalla oli toukokuun lopussa 19 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 100 enemmän kuin vuosi sitten.

Huhtikuusta toukokuuhun työttömien määrä kuitenkin väheni. Muutoksen arvellaan olevan vain hetkellinen, sillä kesällä moni valmistunut kirjautuu TE-palveluihin ja tämä nostaa työttömien määrää kesäkuukausiksi.

Työttömyys on kasvanut suhteellisesti eniten 40–44-vuotiaiden ikäryhmässä. Myös nuorten työttömyys on kuitenkin kasvussa Pohjois-Pohjanmaalla. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli toukokuussa 2 700, mikä on lähes 300 enemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa ja työpaikkojen määrä vähenee

Myös pitkäaikaistyöttömien määrä on ollut viime kuukausina kasvussa. Toukokuun lopussa vähintään yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois­-Pohjanmaan alueella 6 900, mikä on 400 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Huhtikuusta toukokuuhun pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi 700 henkilöllä ja viime kuukausina trendi on ollut selvästi kasvussa.

Yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden määrä on kuitenkin pysynyt jo pitkään samalla tasolla.

Samalla kun työttömien määrä on kasvanut, on avoimia työpaikkoja entistä vähemmän tarjolla.

Toukokuun aikana Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella ilmoitettiin avoimeksi 4 900 uutta työpaikkaa. Uusien työpaikkojen määrä oli vähentynyt lähes kaikissa ammattiryhmissä aiemmasta.

Maakunnan työttömyysaste oli toukokuun lopussa 10,1 prosenttia kun koko maassa se oli 9 prosenttia.

Kunnittain vertailtuna Pohjois-Pohjanmaan alhaisin työttömyysaste oli Limingassa ja eniten työttömyyttä oli Vaalassa. Oulussa työttömyysaste oli 11,8 prosenttia.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme