Hyppää sisältöön

100-vuotias Joensuun ilmailukerho on Suomen vanhin

Moottori- ja purjelentämisen lisäksi seurassa toimii lennokkikerho. Juuri nyt seuran lentäjiä työllistävät maastopalojen tähystyslennot.

Vanha Suomen ilmavoimien vihreä lentokone seisoo konehallissa.
Joensuun ilmailukerho täyttää sata vuotta. Juhlavuoden Fly in- tapahtumassa elokuussa nähdään historiallisia koneita. Tämä on vanha Suomen ilmavoimien kone. Kuva: Milla Holm / Yle
Milla Holm
Avaa Yle-sovelluksessa

Joensuun ilmailukerho täyttää marraskuussa 100 vuotta. Se on Suomen vanhin toiminnassa oleva ilmailukerho.

Seuran historia alkaa 11. marraskuuta vuonna 1923, jolloin kerhon edeltäjän Pohjois-Karjalan Ilmapuolustusyhdistyksen perustava kokous pidettiin. Nimi muuttui Joensuun ilmailukerhoksi toisen maailmansodan jälkeen.

Joensuun ilmailukerhon toiminta tapahtuu pääosin Joensuun ja Kiteen lentokentillä.

Tähän aikaan vuodesta ilmailukerhon lentäjät tekevät maastopalojen tähystyslentoja. He osallistuvat tarvittaessa myös pelastuslentotoimintaan.

Joensuun ilmailukerhossa voi harrastaa myös lennokkeja. Ne ovat ilmailussa laji, joka sopii kaiken ikäisille. Joensuun Ilmailukerhon lennokkijaokselle on myönnetty kuusi lennätysaluetta.

Vilkas juhlavuosi

Juhlavuonna ilmailuharrastajat ovat esillä paljon, kertoo toiminnassa mukana oleva Laura Tahvanainen.

– Meillä on kaikenlaista tapahtumaa. Elokuussa järjestetään koko perheen ilmainen Fly in- tapahtuma. Elokuussa on purjelentoleiri Kiteellä. Syksyllä Joensuussa Carelicumissa esitellään näyttelyssä pohjoiskarjalaista lentotoimintaa.

Laura Tahvanainen löysi isänsä patistamana ilmailusta harrastuksen ja ammatin

Laura Tahvanainen päätyi lentokentälle ja konehalleihin isänsä houkuttelemana. Harrastus tempaisi mukaan ja sitä kautta löytyi ammatti. Laura Tahvanainen suoritti lukion jälkeen lentokoneasentajan perustutkinnon ja sai äskettäin työpaikan ilmalaivateknikkona joensuulaisesta Kelluu Oy:stä.

Suosittelemme