Hyppää sisältöön

Juustoportti-konserniin kuuluva Kasvisgalleria investoi uuteen isompaan ruokatehtaaseen Kuopiossa

Yrityksessä uskotaan valmisruokamarkkinoiden kasvuun. Nykyiset tuotantotilat myydään eteenpäin.

Kaksi miestä seisoo rakneteilla olevan tontin reunalla.
Kaupunki on aloittanut tontilla alustavat rakennustyöt. Kasvisgallerian johtaja Mikko Peltola ja Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari. Kuva: Marianne Mattila / Yle
Roosa Tuovinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Juustoportti-konserniin kuuluva Kasvisgalleria rakentaa uuden ruokatehtaan Pohjois-Savoon Kuopioon. Tehdas korvaa yrityksen nykyiset liian pienet tuotantotilat, jotka menevät myyntiin.

Yritys uskoo valmisruokamarkkinoiden kasvuun myös tulevaisuudessa.

– Kasvun takana on se, että valmisruoka on yhä paremman makuista ja tuo helpotusta arjen kiireisiin, sanoo Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Markkinoita on myös julkisella puolella kouluissa, päiväkodeissa ja vanhushuollossa.

Noin 4 500 neliön suuruinen tehdas rakennetaan Pienen Neulamäen alueelle ja sen on määrä valmistua vuoden 2024 loppupuoliskolla. Rakentaminen alkaa elokuun alussa. Muutto uusiin tiloihin alkaa kesän 2024 uusien linjojen koeajojen jälkeen.

– Uuden tehtaan linjat ovat joustavampia kuin nykyiset ja tällä tavalla pystymme palvelemaan myös pienempiä ryhmiä, kertoo

Tehtaan henkilöstölle asiasta kerrottiin keskiviikkoaamuna.

– Kyllä me aplodit saimme, kertoo Kasvisgallerian johtaja Mikko Peltola.

Yritys uskoo löytävänsä tarvittavat uudet työntekijät

Kyseessä on Keski-Kasarin sanoin pitkään suunniteltu miljoonainvestointi. Tontille jää tilaa laajentaa tehdasta tulevaisuudessa.

– Tarkkoja lukuja minulla ei ole antaa tässä vaiheessa, hän sanoo.

Uuteen, suurempaan tehtaaseen siirtyminen kaksinkertaistaa Kasvisgallerian tuotantokapasiteetin ja mahdollistaa esimerkiksi uusiin tuotantoryhmiin laajentamisen sekä lisähenkilöstön palkkaamisen tulevina vuosina.

Yritys uskoo löytävänsä työntekijöitä, koska Kuopiossa on alan koulutusta.

– Teemme jo nyt oppilaitoksien kanssa yhteistyötä, Peltola kertoo.

Havainnekuva isosta tehdasrakennuksesta.
Uuden tehtaan rakentaa kuopiolainen yritys rakennustyö Salminen. Kuva: Juustoportti oy

Juustoportilla on Kuopiossa nykyisen tehtaan lisäksi myös liikenneasema Matkuksessa. Ne työllistävät tilanteesta riippuen 50–100 ihmistä.

Kasvisgalleria on aloittanut toimintansa vuonna 1992 kuopiolaisen Peltolan perheen maatilalla. Vuonna 2010 osaksi Juustoportti-konsernia siirtynyt Kasvisgalleria valmistaa erilaisia valmisruokatuotteita vähittäiskauppaan sekä tuotteita foodservice-alan ja teollisuuden käyttöön.

Kuopion kaupunkirakennelautakunta käsittelee tontin vuokraamista 28.6. järjestettävässä kokouksessaan. Tontin maavuokraksi esitetään reilua 48 000 euroa. Vuokraan lisätään 24 prosentin arvonlisävero. Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa.

Uutista on päivitetty kauttaaltaan klo 12.54.

Lisätty Mikko Peltolan titteli klo 13.11.

Suosittelemme