Hyppää sisältöön

Paikallispoliitikkoja lähtenyt RKP:sta hallitukseen menon jälkeen

Turkulainen varavaltuutettu Veera Granroth aikoo jatkaa luottamustoimissaan sitoutumattomana.

Studerande Veera i en park vid domkyrkan
Veera Granroth. Arkistokuva. Kuva: Lucas Ekblad / Yle
Eino Kossila

Yksittäisiä hallituspuolue RKP:n jäseniä on eronnut puolueesta hallitusohjelman kirjausten takia. Lähteneiden joukossa on turkulainen varavaltuutettu Veera Granroth.

Granroth on kertonut jättävänsä puolueen hallitusohjelman takia, sillä se ei edusta hänen arvojaan, Yle Åbolandin haastattelema Granroth kertoo.

Ongelmallisena hän kertoo pitävänsä hallitusohjelman kirjauksia maahanmuutto- ja ilmastopolitiikasta. Lisäksi Granroth uskoo hallitusohjelman hankaloittavan opiskelijoiden ja vähävaraisten hankalaa taloudellista tilannetta asumistuen vähentämisen myötä.

Granroth istuu Turun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnassa varsinaisena jäsenenä, sekä kulttuuri- ja nuorisolautakunnassa ja jätehuoltolautakunnassa varajäsenenä. Hän aikoo jatkaa sitoutumattomana valtuutettuna.

Granrothin lisäksi myös turkulainen RKP:n ehdokkaana ollut Kaj Wallenius kertoi eilen facebook-sivullaan jättävänsä puolueen. Turkulaisten jäsenten lisäksi puolueesta ovat viime päivinä eronneet myös helsinkiläinen eduskuntavaaliehdokas Jutta Seppinen ja espoolainen Nicholas Kujala.

Suosittelemme