Hyppää sisältöön

Reetta Hurskeen nimi katosi yllättäen Timanttiliigan osallistujalistalta – kisa vaakalaudalla kommunikaatiokatkoksen takia

Lausannen Timanttiliigaan on tarjolla yhdeksän pika-aituria kahdeksalle radalle. Kisojen urheilijahankinnoista vastaava Laurent Meuwly arvioi, että Hurske matkustaa paikalle varaurheilijana.

Reetta Hurske kuvassa.
Kuva: EPA-EFE/MICHAEL BUHOLZER/All Over Press
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Reetta Hurskeen on ollut määrä kilpailla sadan metrin aitajuoksussa Lausannen Timanttiliigan osakilpailussa 30. kesäkuuta. Torstaina Hurskeen nimeä ei kuitenkaan enää näkynyt järjestäjien listoilla.

Suomalaisaituri Viivi Lehikoisen valmentaja Laurent Meuwly vastaa Lausannen kisan urheilijahankinnoista. Meuwlyn tietojen mukaan Hurskeen nimen poistuminen starttilistalta johtuu kommunikaatiokatkoksesta.

– Hurskeen leirissä oli ilmeisesti käsitys, että hänen osallistumisensa oli varmistettu. Kisapromoottori oli puolestaan toisessa käsityksessä. Hurske on nyt odotuslistalla, koska häntä ei ollut tietääkseni vahvistettu. Kuten äsken sanoin, en itse ollut mukana tässä viestinnässä, Meuwly kertoo.

Kisajärjestäjien sivuilla on kahdeksan urheilijaa, jotka ovat osallistumassa 100 metrin aitajuoksuun. Meuwlyn mukaan kisoissa on käytössä kahdeksan rataa.

– Kahdeksan juoksijaa on vahvistettu kisaan. Nyt olemme tilanteessa, jossa meillä on yhdeksän urheilijaa kahdeksalle radalle.

Meuwly arvioi, että Hurske matkustaa paikalle varaurheilijana ja kilpailee päämatkallaan, jos paikkoja vapautuu. Muuten ohjelmassa lienee esiohjelman 100 metrin kilpailu.

Hurskeen kilpailumanageri Tero Heiska kertoi Yle Urheilulle, että Hurske on osallistumassa Lausannen kilpailuun. Heiska ei halunnut kommentoida aihetta sen tarkemmin.

Ennen Lausannea kisakalenterissa on vielä aitakisat ainakin maajoukkueiden EM-kisoissa Puolassa ja Tšekin Ostravassa, joten paikkoja saattaa avautua, jos joku kilpakumppaneista loukkaantuu.

– Jos joku peruu, hän pääsee juoksemaan 100 metrin aidoissa Lausannessa, Meuwly sanoi.

Suomalaisurheilijoista Wilma Murto kisaa Lausannessa seiväshypyssä, Viivi Lehikoinen 400 metrin aidoissa ja Oliver Helander keihäänheitossa.

Päivitetty kello 13.29: Heiska on Hurskeen kilpailumanageri, ei manageri.

Suosittelemme