Hyppää sisältöön

Kristiinankaupunki sai uuden kaupunginhallituksen – edellinen vaali ei täyttänyt tasa-arvolain kirjainta

Kristiinankaupungin hallituksen uusi puheenjohtaja on RKP:n Thomas Söderlund. Kaupungissa sekä valtuuston että hallituksen puheenjohtaja on joutunut eroamaan epäasiallisen käytöksen vuoksi.

Bulevardikatu johtaa suuren valkoisen talon edustalle.
Kristiinankaupungin poliittisilla johtopaikoilla on tänä kesänä ollut tuulista. Kuva: Juho Teir / Yle
Ismo Vähäsarja

Kristiinankaupungin kaupunginvaltuusto käsitteli maanantai-illan kokouksessaan muun muassa kaupungin poliittisia johtopaikkoja.

Kokouksen aluksi valtuusto hyväksyi aiemman kaupunginhallituksen puheenjohtajan, RKP:n Patrick Ragnäsin eronpyynnön.

Ragnäs on irtisanoutunut muistakin poliittisista tehtävistään. Syynä aiemmin tänä kesänä RKP:n puoluepäivillä Tampereella ilmennyt häirintätapaus.

Kesäkuun alussa Kristiinankaupunki joutui vaihtamaan myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, koska aiemmin tehtävässä toiminutta, niin ikään ruotsalaisen kansanpuolueen Henrik Antfolkia epäillään pahoinpitelystä. Hänen tilalleen valittiin Kristiinankaupungin lukion rehtorina toimiva Peter Grannas.

Myös Kristiinankaupungissa pari viikkoa sitten suoritettu kaupunginhallituksen jäsenten vaali jouduttiin nyt uusimaan, koska edellisessä kokouksessa pidetty vaali ei täyttänyt lain tasa-arvovaatimuksia. Hallituksen varajäsenten joukkoon lipsahti silloin yksi mies liikaa.

Kaupunginhallitus sai uudet puheenjohtajat

Kaupunginvaltuusto valitsi jäljellä olevan toimikauden ajaksi kaupunginhallitukseen 9 jäsentä ja varajäsentä sekä jäsenten keskuudesta puheenjohtajan, ensimmäisen varapuheenjohtajan ja toisen varapuheenjohtajan.

Kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja on RKP:n Thomas Söderlund. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kokoomuslainen Petri Pihlajaniemi ja toiseksi Mikael Hoxell, RKP.

– Valinnoissa ei tullut yllätyksiä, vaan uuden kaupunginhallituksen kokoonpano meni valtuustossa yksimielisesti läpi, kertoo valtuuston puheenjohtaja Peter Grannas.

Uusi puheenjohtaja on tehtävässään ensikertalainen, vaikka kokenut valtuutettu onkin. Hänen kautensa kestää vuoteen 2025.

”En haluaisi puhua skandaalista”

Viime viikot ovat siis olleet poikkeuksellisen tuulisia Kristiinankaupungin politiikan johtopaikoilla. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan mukaan vielä on liian aikaista sanoa, millaisia vaikutuksia kohuilla on ollut kaupungin imagoon, jos minkäänlaisia.

– Vaikea sanoa, kuinka se meidän imagoomme lyö. Me uudet, jotka tulimme valituiksi, teemme parhaamme kaupungin eteen ja uskon, että pärjäämme hyvin, Peter Grannas sanoo.

Ovatko Kristiinankaupungin skandaalit nyt sitten ohi?

– En kyllä puhuisi skandaalista sinänsä. Nämä asiat ovat ikäviä ja ainakin minun toivomukseni on, että niitä ei tulisi enää esiin jäljellä olevan valtuustokauden aikana, toteaa Peter Grannas.

Suosittelemme