Hyppää sisältöön

Luodossa juhannusviikolla hukkuneena löytyneet kuolivat tapaturmaisesti

Poliisi ei eipäile tapahtumassa rikosta. Todennäköisesti ainakin toinen on joutunut veden varaan noustessaan laiturilta veneeseen.

Kuvassa pienvenesataman laituripaikkoja ja veneitä.
Bastuhamnin pienvenesatama. (arkistokuva) Kuva: Kaje Komulainen / Yle
Sebu Björklund

Pohjanmaan poliisi epäilee viime viikolla Luodossa hukkuneen pariskunnan kuolleen tapaturmaisesti. Juhannusviikolla Bastuhamnin pienvenesatamasta löytyi vedestä iäkäs mies sekä nainen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomissaari Tony Rauman mukaan vielä ei voida olla täysin varmoja, mutta kaikki viittaa siihen, että kyseessä on onnettomuus.

– Teoria voisi olla, että toinen on tipahtanut veteen, ja toinen on yrittänyt auttaa, sillä seurauksella että jossain kohtaa on itsekin pudonnut veteen.

Rauman mukaan vielä ei osata sanoa onko jompikumpi loukannut itseään joutuessaan veden varaan.

Veneeseen oli Rauman mukaan hieman hankalaa laiturilta astua. Veneen reuna oli muutama kymmenen senttimetriä laituria korkeammalla.

– Lisäksi vene laiturissa tyypilliseen tapaan hieman liikkuu, eli on varmasti iäkkäälle ihmiselle ollut aika hankala nousta veneeseen. Toki olivat tottuneita veneessä olijoita, Rauma toteaa.

Vene oli köytettynä perinteiseen laituripaikkaan, jossa veneet ovat vieri vieressä. Veden syvyys turmapaikalla oli arviolta noin kaksi metriä.

– Ranta on jonkun matkan päässä. Jos ihminen joutuu paniikkiin, niin mitä tahansa yllättävää voi tapahtua, korkea ikä huomioiden, Rauma toteaa.

Asiasta uutisoi ensin Vasabladet.

Suosittelemme