Hyppää sisältöön

RKP: tiedusteluvalvontavaliokunnan johtoon Joakim Strand – jäsenet nimitetään turvallisuusselvityksen jälkeen

Turvallisuusselvitys tehdään kesän aikana. Strandin mielestä puhemiesneuvostoon kuuluminen on arvokasta vaalipiirin edunvalvonnan näkökulmasta.

Mies katsoo kameraan ja hymyilee.
RKP esittää tiedusteluvalvontavaliokunnan johtoon Joakim Strandia. (arkistokuva) Kuva: Yle/Roger Källman
STT,
Sebu Björklund

Tiistaina myös ruotsalainen eduskuntaryhmä jakoi valiokuntapaikkansa.

RKP esittää tiedusteluvalvontavaliokunnan johtoon vaasalaista Joakim Strandia (r.), joka aloittaa Arkadianmäellä kolmatta kauttaan.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan tehtävänä on toimia siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan parlamentaarisena valvojana, sekä suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarisena valvojana.

Kokoomus ja RKP valitsivat viimeisinä ehdokkaansa valiokuntien johtoon. Muut ryhmät olivat tehneet valintansa jo aiemmin.

Lähes kaikki valiokunnat nimittää täysistunto keskiviikkona 28.6.

Vain tiedusteluvalvontavaliokunnan nimitys tapahtuu vasta kesän istuntotauon jälkeen syksyllä, sillä sen jäsenille suoritetaan ensin turvallisuusselvitys.

– Kyseinen valiokunta asetetaan vasta syksyllä, mutta tietenkin olen hyvin motivoitunut ja arvostan sitä, että eduskuntaryhmäni kollegat minut yksimielisesti tähän puheenjohtajaksi esittävät, Strand sanoo.

Viime kaudella Strand toimi tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana.

– Valiokunnan puheenjohtajana kuuluu myös puhemiesneuvostoon, mikä on arvokasta mm. vaalipiirin edunvalvonnan näkökulmasta, koska silloin on tiivis ja säännöllinen yhteys kaikkien valiokuntien puheenjohtajiin, Strand toteaa.

Suosittelemme