Hyppää sisältöön

Uudet nesterajoitukset otettiin käyttöön Helsinki-Vantaalla – tätä mieltä matkustajat siitä ovat

Uudistus koskee ainoastaan Helsinki-Vantaan lähtötarkastuksia. Muilla maakunta-asemilla ja Helsinki-Vantaan vaihtomatkustajilla entiset rajoitukset ovat edelleen voimassa.

Kävimme Helsinki-Vantaan lentoasemalla kysymässä matkustajien mielipiteitä turvatarkastuksen uudistumisesta. Jatkossa Vantaalta lähtevällä matkustajalla saa olla maksimissaan kaksi litraa nesteitä käsimatkatavaroissaan.
Eero Lassila,
Saara Hirvonen

Lentoasemayhtiö Finavian asettama nesterajoitusuudistus on tullut tänään keskiviikkona voimaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lentokoneeseen mukaan otettavien nestepakkausten suuruus saa jatkossa olla yli 100 millilitraa ja enintään kaksi litraa matkustajaa kohti. Lisäksi nesteitä ja elektroniikkaa ei tarvitse ottaa tarkastuksen aikana pois laukusta.

Finavian tekniikasta, vastuullisuudesta ja turvallisuudesta vastaavan johtajan Henri Hanssonin mukaan rajoitusten poistamisella halutaan sujuvoittaa jonotusta turvatarkastuksessa.

Vastaavia laitteita on asennettu jo suurimmille kansainvälisille lentoasemille, mutta Suomessa niitä ei ole asennettu muille maakuntakentille.

– Turvalaitteiston uusiminen on taloudellisesti merkittävä investointi, joten päivittäminen pienemmille kentille ei ole toistaiseksi kannattavaa vähäisempien kävijämäärien vuoksi.

Vielä ei ole tiedossa, että nestesääntöjä muutettaisiin laajasti muillakin kentillä. Hansson suosittelee kuitenkin tarkastamaan paluukentän nesterajoitukset Suomeen saapuessa.

Tuore päivitys on osa Finavian viime vuonna alulle panemaa palvelukehitystä, joka mahdollistaa nesteiden ja elektroniikan viemisen turvatarkastuksen läpi. Hyvien kokemusten perusteella laitteita asennettiin lisää.

Tapio Vartiainen, Sulo ja Jalo Vartiainen sekä Tytti Tikanmäki Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Helsinkiläiset Tapio Vartiainen, Sulo ja Jalo Vartiainen sekä Tytti Tikanmäki pitävät uudistusta hyvänä. Tikanmäen mukaan muutos helpottaa pakkaamista esimerkiksi viikonloppureissuille. Kuva: Saara Hirvonen / Yle
Brysseliläinen Marja Korhonen Helsinki-Vantaan lentoasemalla pakkaa laukkuaan.
Brysselissä asuva Marja Korhonen kokee, että turvatarkastus on nopeutunut Helsinki-Vantaalla, eli mennyt hyvään suuntaan. Osa kosmetiikasta on mukana käsimatkatavaroissa, varmuuden vuoksi. Kuva: Saara Hirvonen / Yle
Ora ja Titta Turunen, Tiitus Turunen ja Jonathan Taddese Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Jyväskyläläiset Ora ja Titta Turunen ovat tulleet saattamaan Tiitus Turusta ja Jonathan Taddesea lennolle kohti Afrikkaa. 17-vuotiaat nuorukaiset ovat tietoisia uudistuksesta ja kokevat, että muutos on myönteinen. Voi ottaa normaalikokoisen shampoopullon mukaan. Kuva: Saara Hirvonen / Yle
Mika Karhunen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Helsinkiläinen Mika Karhunen pitää muutosta tervetulleena. Hänestä on aika hankalaa kentällä puljata juomien kanssa tai yrittää niitä tyhjentää ennen lähtöä. Kuva: Saara Hirvonen / Yle

Suosittelemme