Hyppää sisältöön

Kuopion torilla sattunut puukotus jäi epäselväksi – syyte tapon yrityksestä hylättiin

Uhria puukotettiin Kuopion Kauppatorilla useita kertoja kiistatilanteessa, jossa oli useita henkilöitä mukana. Yhtä miestä vastaan nostettiin syyte, mutta oikeuden mukaan hänen syyllisyydestään ei ollut varmuutta.

Kuopion kauppahalli talvisessa maisemassa. Etualalla Veljmies-patsas.
Puukotus sattui lauantaina 25. helmikuuta yöllä. Kuvituskuva. Kuva: Markku Malinen / Yle
Keijo Salokangas

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt Kuopion Kauppatorilla helmikuussa tapahtuneesta puukotuksesta nostetun syytteen. Syyttäjä vaati teosta epäillylle miehelle rangaistusta tapon yrityksestä.

Uhria puukotettiin useita kertoja hengenvaarallisesti rintakehään sekä vatsaan. Miehelle tehtiin hätäleikkaus, minkä jälkeen hän joutui olemaan tehohoidossa sekä osastohoidossa.

Tapahtumat saivat alkunsa uhrin poistuttua Kuopion keskustassa olevasta ravintolasta. Hän oli pyytänyt ulkona tapaamansa seurueen mieheltä tupakkaa. Tälle miehelle syyttäjä vaati rangaistusta.

Uhri oli juovuksissa ja syytetty kertoi olleensa sekavassa tilassa

Jostain syystä torilla oli syntynyt kiistaa, josta seurauksena oli alkanut paini, johon osallistui useita henkilöitä. Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että uhri ja syytetty olivat joutuneet painitilanteeseen keskenään.

Uhria puukotettiin tässä tilanteessa, mutta epäselväksi jäi, kuka oli puukottaja. Uhrilla ei ollut muistikuvia tilanteesta. Hän kertoi juoneensa paljon ja olleensa humalassa eikä hän muistanut tuntomerkkejä henkilöstä, jolta hän pyysi tupakkaa. Yhden paikalla olleen todistajan mukaan uhrin kanssa paininut olisi saattanut olla puukotuksesta syytetty mies. Puukkoa tai puukotusta hän ei silti nähnyt.

Syytetty kiisti puukotuksen. Hän kertoi edellisen päivän olleen hyvin sekava, koska hän oli käyttänyt hevosten rauhoitukseen tarkoitettua ketamiinia. Ilta oli päättynyt siihen, että hänet oli poistettu Kuopion keskustassa sijaitsevasta baarista.

Syytetyllä oli ollut illan aikana mukanaan puukko, jonka poliisi löysi myöhemmin lumihangesta. Puukossa ei kuitenkaan ollut verta tai puukotetun DNA:ta. Mies oli heittänyt puukon hankeen havaittuaan, että joku seurueesta oli lähtenyt hakemaan puukotetulle apua torilla olleelta poliisipartiolta.

Käräjäoikeus katsoi kokonaisuutena arvioiden, että syytettynä olevan syyllisyyttä ei voitu varmistaa vaan syyllisyydestä jäi varteenotettavana pidettävä epäily, minkä takia syyte on hylättävä.

Suosittelemme