Hyppää sisältöön

Pankkiryhmä OP myy taideteoksia sulkemistaan konttoreista – ensimmäisenä myyntipäivänä ostoryntäys Jyväskylässä

Kaksipäiväisessä myyntitapahtumassa on myynnissä 265 taideteosta. Ensimmäisen myyntipäivän aikana tilapäisen galleriatilan seiniltä lähti vajaa puolet teoksista.

Kaksi naista taidemyyntinäyttelyssä taulun edessä. Katsovat kameraan.
Johanna Honkonen saapui taideteosten myyntitilaisuuteen Frans Toikkasen taulujen vuoksi. Kuvataiteilija Merja Ihanus-Hänninen kertoi Honkoselle Pentti Kivikon teoksessa käytetystä tekniikasta. Kuvan ottamishetkellä Kivikon teos oli kuitenkin jo myyty. Kuva: Heli Kaski / Yle
Riina Mäentausta

Jyväskyläläinen Johanna Honkonen katselee vähän haikeana Pentti Kivikon teosta. Kuvataiteilija ja galleristi Merja Ihanus-Hänninen on kertonut hänelle Kivikon käyttämästä painomenetelmästä, serigrafiasta.

– Tekniikka vaatii nopeutta ja tarkkuutta. Siinä vaiheessa, kun taiteilija valottaa matriisia, jonka kautta työ siirretään painopaperille, pitää taitelijan tietää, miten hän haluaa valon ja varjon sijoittuvan painopaperilla, Ihanus-Hänninen tiivistää.

Honkosta teoksen talvinen tunnelma ja maisema viehättävät.

– Minua ihastutti ensin tuo pieni, potkurilla kulkeva mummo. Taulussa on ikään kuin talvinen sininen hetki, viimeiset valonsäteet lankevat horisontista ja lumi narskuu, Honkonen kuvailee.

Pari päivää myyntiä Jyväskylässä, sitten Mikkeliin

Pankkiryhmä OP Keski-Suomi aloitti eilen taidemyynnin Jyväskeskuksen kauppakeskuksessa Jyväskylän keskustassa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa pankki myy 265 taideteosta, jotka ovat peräisin OP:n sulkemista pankkikonttoreista.

Tapahtuma sai ostajia liikkeelle sankoin joukoin. Ensimmäisen päivän aikana Jyväskylän keskustassa myytiin 118 teosta.

Jäljelle jäävä taide siirtyy heinäkuun alussa myyntinäyttelyyn Mikkeliin.

Kotipitäjän taitelijan teos haussa

Alun perin Johanna Honkonen tuli Jyväskeskuksen taidemyyntitapahtumaan kuitenkin eri taiteilijan teosten perässä.

– Äitini hälytti minut heti aamulla tänne. Olen Saarijärveltä kotoisin, ja siellä Frans Toikkanen on tosi iso taiteilija. Äiti on haaveillut pitkään Toikkasen tauluista. Tulin tänne, mutta olin selvästi myöhässä, Honkonen kertoo.

Toikkasen taulut oli jo ehditty myydä. Samoin käy Pentti Kivikon teokselle. Se löytää ostajat Honkosen katsellessa sitä.

– Lumi narskuu vaan ja menee eteenpäin nyt toiselle perheelle, Merja Ihanus-Hänninen sanoo.

Suosittelemme