Hyppää sisältöön

Pirkanmaan hyvinvointialueella otetaan heinäkuussa käyttöön lapsiperheille suunnattu chat-palvelu

Chatissa annetaan neuvoja apua tarvitseville sekä ohjataan tarvittaessa eteenpäin. Apua voi pyytää myös verkon lomakkeella.

Naisen kädet tietokoneen näppäimistöllä.
Lapsiperheet voivat heinäkuusta lähtien saada apua myös chatin avulla. Kuva: Marko Melto / Yle
Manu Saarela

Pirkanmaan hyvinvointialue ottaa maanantaina 3. heinäkuuta käyttöön erityisesti apua tarvitseville lapsiperheille suunnatun Pyydä apua -chat-palvelun. Chatissa voi pyytää apua oman tai toisen lapsiperheen hyvinvointiin liittyvissä huolissa.

Chattia pääsee käyttämään Pirkanmaan hyvinvointialueen pirha.fi-sivuilta. Chatissa annetaan neuvoja apua tarvitseville sekä ohjataan tarvittaessa eteenpäin maanantaisin ja perjantaisin kello 10–12.

Vaikka Pyydä apua -palvelukanavat on suunnattu ensisijaisesti lapsiperheille, voivat kysymykset liittyä myös esimerkiksi omaan tai perheenjäsenen tilanteeseen tai avun tarpeeseen.

Pyydä apua 24/7 -palvelu toimii myös Pyydä apua -lomakkeella, jonka kautta apua voi pyytää mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lisäksi neuvola-asiakkaita ja lapsiperheitä palvelee Neuvola-chat, joka on avoinna arkisin kello 10–12. Neuvola-chat palvelee kaikkia Pirkanmaan hyvinvointialueen neuvola-asiakkaita odotus- ja vauva-ajan sekä lapsiperhearjen kysymyksissä. Chatissa voi keskustella neuvolan terveydenhoitajan kanssa.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme