Hyppää sisältöön

Keskustan Kulmunilta ja Kososelta kirjallinen kysymys: ”Miksi hallitus aikoo leikata rahoitusta Savonlinnan ja Kemin keskussairaaloilta?”

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps.) on vastattava erillisrahoitusta koskevaan kysymykseen kolmessa viikossa.

Hoitaja siirtämässä potilasta kirurgian poliklinikalle Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä
Petteri Orpon (kok.) hallitusohjelmassa esitetään Länsi-Pohjan ja Savonlinnan keskussairaaloiden erillisrahoituksen lopettamista. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Jarno Tiihonen

Keskustan kansanedustajat Hanna Kosonen ja Katri Kulmuni ovat jättäneet hallitukselle kirjallisen kysymyksen kahden keskussairaalan erillisrahoituksen lopettamisesta.

Sanna Marinin hallitus myönsi Savonlinnan ja Länsi-Pohjan keskussairaaloille erillisrahoituksen, joka Petteri Orpon hallitusohjelmassa ollaan lopettamassa.

Kansanedustajat kysyvät, kuinka hallitus aikoo varmistaa, että Itä-Savon ja Länsi-Pohjan perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja yhteispäivystyssairaalan taso sekä rahoitus turvataan ja miten varmistetaan alueiden asukkaiden yhdenvertaiset terveyspalvelut.

– Alueelliset erityispiirteet niin etäisyyksien, vesistöjen kuin elinkeinorakenteenkin osalta edellyttävät Savonlinnan keskussairaalan ja Länsi-Pohjan keskussairaalan ympärivuorokautisen yhteispäivystyksen säilymistä, kansanedustajat kirjoittavat kysymyksessään.

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps.) on vastattava kysymykseen kolmessa viikossa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme