Hyppää sisältöön

Työntekijöiden huoli sai aluehallintoviraston reagoimaan – hyvinvointialueen johto joutuu vastaamaan päivystyksen ongelmista

Pohjanmaan hyvinvointialueella on elokuun 11. päivään asti aikaa toimittaa vastauksensa aluehallintoviraston 17 kysymykseen. Työntekijät ilmoittivat epäkohdista toukokuussa.

Vaasan keskussairaalan päivystyksen liukuovi.
Kuva: Yle/Roy Fogde.
Sebu Björklund

Aluehallintovirasto on lähettänyt Pohjanmaan hyvinvointialueelle selvitys- ja selityspyynnön mahdollisista Vaasan keskussairaalan päivystyksen epäkohdista.

Päivystyksen työntekijät tekivät toukokuussa ilmoituksen aluehallintovirastolle, sillä heidän mielestä potilasturvallisuus kärsi ylikuormituksen johdosta.

Painetta lisää henkilöstöpulan lisäksi se, että päivystykseen ohjataan potilaita, jotka eivät ole saaneet lääkäriaikaa. Lisäksi päivystykseen on usein kertynyt sumaa, kun paikkaa osastoilta ei ole löytynyt.

Vaasa on kolmas paikkakunta Kuopion ja Tampereen lisäksi, joka on tehnyt kantelun päivystyksen ongelmista aluehallintovirastolle.

Nyt aluehallintovirasto haluaa vastauksia 17 kysymykseen erikseen toimialueen johdolta, ensiavun toiminnasta vastaavalta lääkäriltä sekä hoitotyön esihenkilöltä.

Kysymyksissä halutaan vastauksia esimerkiksi lääkäri- ja hoitohenkilökunnan riittävyydestä, ruuhkien purkamisen toimenpiteistä, toiminnan laadusta sekä ikäihmisten mahdollisuuksista päästä palvelutarpeensa mukaisiin asumispalveluihin.

Lisäksi liitteeksi pyydetään muun muassa listaus siitä, miten hoitohenkilökunnan ja lääkärien resurssit jakautuvat päivystyksessä eri viikonpäivinä ja ajankohtina.

Selvitys liitteineen ja selitys on toimitettava Aluehallintovirastolle viimeistään 11. elokuuta mennessä.

Suosittelemme