Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto sulkee Iisalmen vastaanottokeskuksen

Setlementti Puijolan ylläpitämän Iisalmen vastaanottokeskuksen toiminta päättyy syyskuun lopussa.

Ukrainalaisia pakolaisia Iisalmen vastaanottokeskuksella
Iisalmen vastaanottokeskus avattiin lokakuussa 2022.
Keijo Salokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Iisalmen vastaanottokeskuksen toiminta päättyy syyskuun lopussa. Maahanmuuttovirasto on irtisanonut Iisalmen vastaanottokeskuksen toimeksiannon. Sulkemisella Maahanmuuttovirasto sopeuttaa vastaanottokeskuskapasiteettiaan.

Iisalmen vastaanottokeskusta ylläpitää Setlementti Puijola. Se neuvottelee Maahanmuuttoviraston kanssa siitä, mitä vastaanottokeskuksen sulkeminen merkitsee siellä kirjoilla olevien turvapaikanhakijoiden kannalta.

Iisalmessa olevat turvapaikanhakijat on majoitettu kerrostalo- ja rivitaloasuntoihin. Laitosmuotoista turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta paikkakunnalla ei ole. Setlementti Puijolan toiminnanjohtajan Eija Teerinevan mukaan turvapaikanhakijat voivat asua edelleen halutessaan Iisalmessa, vaikka vastaanottokeskuksen palvelut ovat jatkossa Kuopiossa.

Setlementti Puijola aloittaa heinäkuussa yhteistoimintaneuvottelut vastaanottokeskustoiminnassaan. Toiminnanjohtaja Eija Teerineva arvioi, että muutamia työntekijöitä joudutaan irtisanomaan.

Iisalmen vastaanottokeskus avattiin lokakuussa 2022. Siellä on ollut yhteensä noin sata asiakasta ja yksitoista työntekijää.

Suosittelemme