Hyppää sisältöön

Elon Musk teki jälleen radikaaleja muutoksia Twitteriin: asetti ylärajan sille, kuinka monta twiittiä voi lukea päivässä

Twitter vaatii toistaiseksi käyttäjiään kirjautumaan, jotta voi nähdä sisältöjä. Toinen tilapäisistä muutoksista on yläraja sille, kuinka monta päivitystä voi lukea päivässä.

Puhelimen näytöllä näkyy sosiaalisen media applikaatioita.
Twitterin omistaja Elon Musk perusteli päätöstä sillä, että Twitteristä on ”ryöstetty niin paljon dataa, että se haittasi tavallisten käyttäjien palvelemista”. Kuva: AOP
Jari Strömberg,
Anna Näveri
Avaa Yle-sovelluksessa

Viestipalvelu Twitteriin on tullut perjantain ja lauantain aikana merkittäviä muutoksia, joita yhtiö kuvailee väliaikaisiksi toimiksi.

Twitter vaatii toistaiseksi käyttäjiä kirjautumaan palveluunsa voidakseen katsella twiittejä.

Käyttäjiä pyydetään kirjautumaan tililleen tai avaamaan itselleen tilin ennen kuin he voivat lukea Twitterin sisältöjä. Ennen tätä Twitterin sisältöjä pystyi katsomaan ilman kirjautumista tai tunnuksen luomista.

Twitterin omistaja Elon Musk kuvaili järjestelyä perjantaina ”väliaikaiseksi hätätoimeksi”.

– Meiltä ryöstettiin dataa niin paljon, että se haittasi tavallisten käyttäjien palvelemista, Musk sanoo asiaa koskeneessa twiitissään.

Väliaikaisia rajoituksia

Lauantaina Elon Musk kertoi myös toisesta rajoitustoimesta, jota hän kuvaili väliaikaiseksi.

Muskin mukaan Twitter on asettanut väliaikaisen ylärajan sille, kuinka monta twiittiä käyttäjätili voi lukea vuorokauden aikana.

Ensin Musk kertoi ensin Twitterissä, että varmennetut käyttäjät voisivat lukea enintään 6 000 twiittiä vuorokaudessa ja varmentamattomat käyttäjät 600 twiittiä vuorokaudessa ja täysin uudet, varmentamattomilla käyttäjät 300 twiittiä vuorokaudessa.

Myöhemmin Musk nosto lukuja ylöspäin.

Varmennetut käyttäjät voivat Muskin uuden ilmoituksen mukaan lukea 10 000 twiittiä päivässä. Twiittien lukemisen ylärajaa varmentamattomille käyttäjille Musk nosti 5 000 twiittiin. Uusille käyttäjille uusi rajoitus menee 500 twiitissä.

Musk perusteli rajoitusta Twitteriin kohdistuvalla ”datan ryöväämisen ja järjestelmän manipuloinnin” valtavalla määrällä.

Hänen mukaansa sadat ellei enemmätkin organisaatiot ovat louhineet tietoja Twitteristä ”erittäin aggressiivisesti”, mikä on vaikuttanut käyttäjäkokemukseen.

Musk on aiemmin ilmaissut tyytymättömyytensä tekoäly-yrityksiin kuten Open AI:hin ja Chat GPT:hen, jotka hänen mukaansa käyttäneet Twitterin tietomassaa kouluttaakseen tekoälyjen kielimalleja.

Muskin mukaan Twitter aikoo haastaa yritykset toiminnastaan oikeuteen.

Juttua päivitetty 2.7. kello 15.02: Lisätty juttuun Muskin ilmoittamat korkeammat rajat sille, kuinka monta twiittiä käyttäjät voivat lukea päivittäin.

Suosittelemme