Hyppää sisältöön

Pohjanmaan poliisilla oli kiireinen viikonloppu, vaikka suurtapahtumat sujuivatkin rauhallisesti

Poliisi suoritti Provinssissa tehostettua huumausainevalvontaa. Paljastuneiden käyttörikosten määrä on huomattavasti vähentynyt aiempiin vuosiin.

Poliisin auto tien reunassa
Pohjanmaan poliisi kirjasi viikonlopun aikana seitsemän ilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Tuomo Mäenpää

Pohjanmaan poliisin viikonloppu oli kiireinen, vaikkakin suurtapahtumat sujuivat alueella rauhallisesti. Suviseurat Kauhavalla ja Provinssi Seinäjoella keräsivät Etelä-Pohjanmaalla kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Provinssista poliisi kirjasi muutamia pahoinpitelyitä, omaisuusrikoksia ja liikennerikoksia. Päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen vuoksi putkaan päätyi noin kymmenen henkilöä.

Liikenteenvalvonnassa paljastui yksi luvaton ammattimaisen liikenteen harjoittaminen, jossa taksiksi merkittyä henkilöautoa kuljetti henkilö, jolla ei ollut ajo-oikeutta tai taksin kuljettamiseen oikeuttavaa lupaa.

Poliisi suoritti Provinssissa myös tehostettua huumausainevalvontaa. Valvonnassa huumausaineen käyttörikoksia paljastui noin 25 kappaletta. Näistä alaikäisiä oli muutama. Poliisin mukaan paljastuneiden käyttörikosten määrä on huomattavasti vähentynyt verrattuna aiempiin vuosiin.

Lisäksi valvonnassa paljastui muutamia huumausainerikoksia, joissa epäillään huumausaineiden välitystä. Henkilö oli tullut torstaina Provinssin välittömään läheisyyteen, tarkoituksenaan myydä huumausaineet.

Seinäjoen kaupungin alueella paljastui perjantaina myös yksi törkeä huumausainerikos, jossa takavarikoitiin noin 150 grammaa amfetamiinia. Tapaus ei suoraan liittynyt Provinssiin, mutta poliisi pitää todennäköisenä, että tästä huumausaine-erästä osa olisi päätynyt myös Provinssin yleisön käyttöön.

Yli 600 tehtävää

Sunnuntaina Pietarsaaren ravintola Paviksen ulkoterassin baariin murtauduttiin. Ulkobaarista anastettiin useampi kori alkoholituotteita ja monta pulloa väkevää viinaa sekä ravintolan irtaimistoa. Partio löysi suurimman osan alkoholituotteista piilotettuna risujen alle ravintolan takana olevalta metsäalueelta. Poliisi pyytää vihjeitä tapahtuneesta.

Sunnuntaina henkilö pidätettiin, kun hän yritti poistua sähköpyörän ja varastettujen kenkien kanssa Pietarsaaren Prismasta. Pidätetty vastusti pidätystä ja uhkaili vartijoita, minkä jälkeen hänet vietiin Kokkolan poliisivankilaan.

Viikonloppuna poliisi kirjasi seitsemän ilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Muutamassa tapauksessa kuljettajaa epäillään myös rattijuopumuksesta.

Lauantaina henkilöautoilija törmäsi puuhun ja auto lensi katolleen Kokkolan Öjassa. Autolla oli vauhtia noin 150 km/h. Kuljettaja vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastusta varten. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Koko viikonlopun aikana poliisi suoritti tehtäviä runsaat 620 kappaletta. Poliisi kirjasi 17 rikosilmoitusta pahoinpitelyistä.

Suosittelemme