Hyppää sisältöön

Miki Liukkosta muistellaan elokuussa Heinävedellä – yllättäen menehtyneen kirjailijan oli tarkoitus puhua Valamon seminaarissa

Liukkosen kuolema huomioidaan Valamon opiston tapahtumassa esirukouksissa. Opiston rehtori ei usko, että häntä korvataan ohjelmassa toisella puhujalla.

Kirjailija Miki Liukkonen
Miki Liukkonen oli kuollessaan 33-vuotias. Hänet oli kiinnitetty yhdeksi Valamon luostarissa järjestettävän seminaarin puhujista. Kuva: Lauri Tamminen
Emilia Saukkonen

Kirjailija Miki Liukkosen kuolema koskettaa myös Pohjois-Karjalassa. Kirjailijatähden oli tarkoitus esiintyä Heinävedellä järjestettävässä seminaarissa elokuussa.

Valamon opiston järjestämä seminaari juhlistaa runoilijamestari Pentti Saarikoskea. Miki Liukkonen oli yksi tapahtumaan kiinnitetystä kymmenestä puhujasta.

Opiston rehtori Sirpa Koriala kuvailee suru-uutista suureksi järkytykseksi.

Toivotan kaikille läheisille paljon voimia. Menetys on myös meidän seminaaria ajatellen suuri. Muistamme tapahtumassa paitsi Pentti Saarikoskea, niin varmasti myös Miki Liukkosta.

Sirpa Korialan mukaan Miki Liukkosen oli tarkoitus edustaa seminaarista nykyaikaista kirjailijaa, joka on vahvasti tekemisissä julkisuuden kanssa. Liukkosen oli tarkoitus pitää luento aiheesta "Kirjailija lööppijulkisuuden keskellä".

Sirpa Koriala kertoo, että seminaari järjestetään joka tapauksessa, mutta suunnitelmat ovat nyt hieman avoimia.

– Emme ole vielä miettineet, etsimmekö jonkun uuden puhujan Miki Liukkosen tilalle. Tilanne on todella surullinen, Koriala kuvailee.

Miki Liukkonen oli kuollessaan 33-vuotias. Hänen menehtymisestään ilmoitti hänen kustannusyhtiönsä WSOY.

Liukkonen ehti julkaista uransa aikana kolme runokokoelmaa, viisi romaania ja aikuisille kirjoitetun kuvakirjan.

Miki Liukkonen tutustui Lintulan luostarissa nunnien elämään osana Sivullinen-sarjaansa, jota on ilmestynyt Ylellä kaksi kautta. Liukkonen vieraili Heinävedellä useampaan kertaan, muun muassa Saarikosken haudalla.

Suosittelemme