Hyppää sisältöön

KuPS-topparin punainen kortti 16 sekuntia aloituspotkusta tuli kalliiksi – VPS juhli voittoa sarjakärjestä villisti, kopissa palohälytys

Vaasan Palloseura yllätti sarjakärki KuPS:n ja nousi kauden kolmannella voitollaan jumbosijalta kymmenenneksi. SJK nousi voitolla tasapisteisiin sarjakärki KuPS:n kanssa.

Ibrahim Cisse.
Ibrahim Cisse, arkistokuva. Kuva: Tomi Natri / All Over Press
Mika Halonen,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Veikkausliigan lauantaikierros alkoi todellisella jättiyllätyksellä, kun HJK hävisi kotikentällään FC Lahdelle 0–1. Vierasjoukkueen osumasta vastasi Altin Zeqiri reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

HJK:lle ottelu oli jo kolmas voitoton peräkkäin. Edellinen voitto on KTP:stä lähes kuukauden takaa.

Kierroksen yllätykset eivät kuitenkaan päättyneet tähän.

KuPS:lla oli kotonaan mahdollisuus kasvattaa piste-eroa HJK:hon nähden kuuteen pisteeseen, ja monen papereissa KuPS olikin varma voittajasuosikki sarjajumbo VPS:ää vastaan.

KuPSin pistejahti sai kuitenkin todella harvinaislaatuisen alun, kun kotijoukkueen puolustus ja keskikenttä sähläsivät. Vaasalaisten hyökkääjä Samu Alanko sai pallon ilmaiseksi ja pinkoi karkuun.

KuPSin toppari Ibrahim Cisse päätti pysäyttää Alangon kyseenalaisin keinoin vetämällä jalat alta. Tässä vaiheessa ottelu oli vanhentunut 16 sekuntia. Erotuomari Joni Hyytiä nosti punaisen kortin ja KuPS joutui taistelemaan lähes koko ottelun vajaamiehisenä.

Älytön alku KuPSin ja VPS:n otteluun: Ibrahim Cisselle punainen kortti.

Reilun tunnin KuPS kestikin, kunnes Savio Roberto laukoi pallon KuPSin verkkoon. Osuma jäi vaasalaisten voittomaaliksi ja se nosti VPS:n kymmenenneksi ohi Hakan ja IFK Mariehamnin.

VPS kaatoi KuPSin 1–0 tällä osumalla.

– Aika outo peli ja erilainen kuin mihin olimme varautuneet. Kaverilta lensi ensimmäisellä minuutilla pelaaja punaisella pihalle, pääsimme sitten pitämään paljon palloa. Tarkoituksenakin oli prässätä ylhäältä, kun siihen on hyvä sauma, mutta nyt sitä tehtiin oikeastaan koko ajan, VPS-vahti Teppo Marttinen kommentoi Yle Urheilulle.

VPS joutui juhlimaan harvinaista voittoaan hirvittävän metelin keskellä, sillä joukkueen kopissa alkoi soida kesken voitonriemun palohälytys.

– Ei täällä mitään hätää ole, laukesivat ilmeisesti automaatit vain, Urheilukierrokselle ottelua selostanut Kari Salmela avasi tilannetta ja kertoi VPS:n juhlineen voittoa kopissa pitkään laulaen.

VPS:n kopissa soi palohälytys, kuuntele Teppo Marttisen haastattelu
Kuuntele VPS-vahdin haastattelu.

VPS:lle voitto oli jo toinen peräkkäinen, sillä edellisellä kierroksella joukkue kaatoi kotonaan Interin 3–0. Myös edellisessä kohtaamisessa se pääsi vyöryttämään ylivoimaisena, kun vieraiden Juho Hyvärinen ajettiin kentältä tunnin jälkeen.

– Toivottavasti voitot jatkuvat mahdollisimman pitkään. Mielestäni pelimme on ollut ihan ok, meillä on ollut huonoa tuuria ja emme ole tehneet paikoistamme maaleja. Tänään yksi riitti, hemmetin hyvä, että teimme maalin. Tilastojen valossa meillä pitäisi olla pisteitä enemmän, mutta usko on riittänyt. Olemme pysyneet rauhallisena omalle pelille, Marttinen kommentoi.

SJK voitolla sarjan toiseksi ohi HJK:n

KuPSin harmitusta lisäsi SJK:n 1–0-voitto Hongasta. Seinäjokelaiset nousivat voiton myötä tasapisteisiin sarjakärki KuPSin kanssa ja sarjan toiseksi ohi Lahdelle taipuneen Klubin.

SJK:lla on kuitenkin kaksi ottelua KuPS:ia ja HJK:ta vähemmän pelattuna.

SJK:n voittomaali syntyi 25. minuutilla ja siitä vastasi Jeremiah Streng. Osuma oli Strengille kauden viides.

SJK kaatoi Hongan 1–0.

Arsenalista SJK:ssa lainalla ollut Ovie Ejeheri pelasi puolestaan viimeisen pelinsä Suomessa ja piti jäähyväisottelussaan maalinsa puhtaana. Ejeherin korvaa latvialainen Krisjanis Zviedris, joka on edustuskelpoinen ensi viikolla.

Kauden kuudennen tappionsa kärsinyt Honka jatkaa viidentenä.

Sarjataulukon löydät tästä linkistä.

Suosittelemme