Hyppää sisältöön

Hangon Regattaan on tultu tappelemaan – uusi ilmiö on työllistänyt poliisia

Häiriötehtävät lisääntyvät yleensä illan edetessä.

Segelbåtar
Poliisin mukaan häiriötehtävät eivät liity varsinaisesti itse Regatta-kilpailutapahtumaan, vaan sen ulkopuolella ilmeneviin tapahtumiin. Hangon Regatta päättyy sunnuntaina 9. heinäkuuta. Kuva tapahtumasta vuodelta 2019. Kuva: Veronica Montén / Yle
Anna Horppu
Avaa Yle-sovelluksessa

Hangon Regatta -purjehduskilpailun lieveilmiöt ovat korostuneet poliisin tehtävissä viikonloppuna, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Tapahtuma on työllistänyt poliisia aikaisempinakin vuosina, mutta tänä kesänä poliisi on joutunut puuttumaan myös uuteen ilmiöön.

Poliisia ovat työllistäneet tarkoitushakuiset tappelut, joihin ovat liittyneet ulkopaikkakunnalta paikalle tulleet ihmiset. Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat tulleet paikalle varta vasten tappelemaan tai hakeutumaan tappelutilanteisiin.

Kahdesta tappelutilanteesta on kirjattu rikosilmoitus, kertoo rikoskomisario Janne Saari.

– Tilanteissa on ollut osallisina nuoria henkilöitä. Sanallinen riita voi helposti johtaa isompiin ongelmiin. Joissain tapauksissa pelkkä puhuttelu on riittänyt, mutta joissain tapauksissa taas olemme joutuneet ottamaan henkilöitä kiinni poliisilain perusteella.

Poliisin mukaan alkuilta sujuu yleensä rauhallisesti, mutta tilanteet lisääntyvät yötä kohden.

Tappeluiden lisäksi poliisi on joutunut tapahtuman aikaan puuttumaan liialliseen päihtymykseen, pahoinpitelyihin ja rattijuopumuksiin.

– Hangon Regatta on yleisen alueen tapahtuma, jonne kertyy paljon ihmisiä esimerkiksi pääkaupunkiseudulta. Pääsylippuja ei tarvita. Sitä, että henkilöt olisivat nimenomaan tulleet Hankoon tappelemaan, en voi vielä tässä kohtaa vahvistaa. Asiaa tutkitaan, korostaa Saari.

Torstai-illan ja sunnuntaiyön välillä poliisilla oli Länsi-Uudenmaan alueella yhteensä 518 tehtävää. Saari täsmentää, että tehtävien suuri määrä liittyy nimenomaan yleisötapahtumiin ja niille tyypillisiin häiriötilanteisiin.

– Kaiken kaikkiaan poliisi hoiti viikonlopun hyvin.

Tänä viikonloppuna alueella on Hangon Regatan lisäksi myös muita tapahtumia, jotka ovat poliisiin mukaan sujuneet rauhallisesti.

Hangon Regatta aiheutti poliisille tehtäviä myös viime kesänä.

Juttua päivitetty 9. heinäkuuta 2023 klo 14.48: lisätty juttuun rikoskomisarion kommentit.

Suosittelemme