Hyppää sisältöön

Vastakruunattu tangokuningatar Charlotta Saari, 22, aikoo omistautua kokonaan musiikkiuralleen: “Kaikki muu tulee kakkosena”

Seinäjoella Tangomarkkinat ovat takana ja vastakruunattuja kuninkaallisia odottaa tiukka keikkaputki. Pyöritys alkoi heti kruunauksen jälkeen.

Tangokuningatar 2023 lapulainen Charlotta Saari.
Tangokuningatar Charlotta Saaren koti täyttyi voiton ratkettua kukista ja muista onnitteluista. Kuva: Birgitta Vuorela / Yle
Petri Kuikka,
Birgitta Vuorela
Avaa Yle-sovelluksessa

Tangokuningattareksi kruunattu lapualainen Charlotta Saari heräsi maanantaiaamuna vihdoin kunnolla nukutun yön jälkeen. Parina edellisenä yönä nukkumiset jäivät vähiin tiukan laulukilpailun vuoksi.

22-vuotiaan kuningattaren uuden kodin pöydät notkuivat kukista ja onnitteluviesteistä.

Pieni lepohetki tuli tarpeeseen, sillä Saarella on edessä matkalaukun pakkaaminen. Luvassa on paljon esiintymisiä ja tapahtumatäyteinen vuosi.

– Kiireet alkoivat heti. Sunnuntaina oli paljon haastatteluja ja illalla jo konsertti. Seuraavaksi mietimme ohjelmatoimiston kanssa keikkoja, ja bändin kanssa treenataan.

Uusi tangokuningatar Charlotta Saari odottaa innolla tulevia haasteita

Musiikki on nyt tärkeintä

Tangokuningattaren tittelin myötä nuoren naisen elämä muuttuu melkoisesti. Charlotta Saari tietää kiireen lisääntyvän elämässään, mutta iloitsee kun pääsee tekemään unelmatyötään.

– Nyt voin keskittää kaiken energiani siihen, että pystyn luomaan omaa uraa. Olen aina haaveillut urasta, joten nyt haluan keskittyä tähän. Kaikki muu tulee kakkosena.

Saari toivoo pääsevänsä tekemään uutta musiikkia mahdollisimman pian. Hän haaveilee myös laulunteosta ja siitä, että ura kantaisi pitempään kuin vain yhden kuningatarvuoden ajan.

– Toivottavasti kymmenenkin vuoden päästä pystyn elättämään itseni musiikilla.

Rakkaus ja musiikki kantavat tangokiireiden keskellä

Saari toteutti yhden haaveensa kesällä 2022, kun hän avioitui niin ikään musiikin parissa työskentelevän Rami Loukolan kanssa.

Pariskunta on pitänyt yhtä jo pitkään. Aviopari ei usko tangovuoden tuovan erityisiä haasteita parisuhteeseen, sillä yhteinen elämä on jo valmiiksi täynnä musiikkia. Päinvastoin: se yhdistää ja luo ymmärrystä.

– Nyt vaan tehdään läpsystä vaihto, kun nähdään kotiovella ennen seuraavaa työkeikkaa, nauraa Saari.

Tangokuningatar Charlotta Saari ja puoliso Rami Loukola.
Musiikki yhdistää Charlotta Saarta ja Rami Loukola. Jossain tulevaisuudessa siintää haave yhteisestä orkesterista. Kuva: Birgitta Vuorela / Yle

Tangokuningattaren tittelin tuoman kiireen keskellä pariskuntaa lohduttaa tieto, että yhteisiäkin esiintymisiä on luvassa.

– Rami tulee olemaan mukana ainakin joillakin keikoilla soittamassa, joten pääsemme yhdessäkin kiertämään. Sekin on kivaa!

Nyt laulajalla ovat mielessä kuitenkin kuningatarvuoden kiireet ja ahkera keikkailu tutun Jackpot-yhtyeen kanssa, mutta jossain tulevaisuudessa elää haave nuorenparin yhteisestä kiertue-elämästä.

– Olisihan se hienoa, jos saisimme tehdä musiikkia samassa orkesterissa. Se olisi unelmajuttu, paljastaa Loukola.

Tangolla on tulevaisuutta

Tango on kuulunut musikaalisen pariskunnan elämään vaahtosammuttimen kokoisesta lähtien. Tanssiorkestereiden kanssa esiintyneellä isällä on ollut Rami Loukolan kohdalla suuri vaikutus siihen, että nuoresta iästä huolimatta hänen sydämensä sykkii tanssimusiikille.

Hän arvelee menettäneensä sydämensä tangolle jo 7-vuotiaana.

– Säestin silloin joitakin tangolaulajia. Ehkä siitä on jokin sellainen palo jäänyt, että tango on se minun juttuni.

Vastakruunattu tangokuningatar kertoo puolestaan hurahtaneensa tangoon jo pikkutyttönä.

Satumaa tuli opeteltua mumman ansiosta jo hiekkalaatikolla. Viimeinen kipinä tuli, kun voitin Tangonuori-tittelin vuonna 2016. Silloin tiesin, että haluan osallistua Tangokuningatar-kilpailuun. Se ajatus on kulkenut mukanani koko ajan.

Vuoden 2023 tangokuninkaalliset Charlotta Saari ja Pasi Flodström juhlivat voittoaan.
Charlotta Saari toivoo, että hän ja tangokuninkaaksi kruunattu Pasi Flodström pystyvät innostamaan nuoria tangon pariin. Kuva: Mira Tiinanen

Charlotte Saari uskoo myös tangon tulevaisuuteen. Tangomarkkinoilla oli nyt hänen mukaansa “kirjava joukko porukkaa” - myös nuorta yleisöä.

Hän toivoo olevansa uuden Tangokuningas Pasi Flodströmin kanssa myös esikuva nuorille laulajille.

– Nuoretkin voivat laulaa tangoa ja vieläpä hyvin. Jospa me voimme vaikuttaa siihen, että saamme lisää nuoria mukaan.

Suosittelemme