Hyppää sisältöön

Mitä haluaisit kysyä Bidenin vierailusta ja presidenttien tapaamisesta? Tule mukaan Ylen chattiin – asiantuntijat vastaavat kello 12 alkaen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa Sauli Niinistön torstaina. Tule seuraamaan vierailua ja keskustelemaan aiheesta Ylen chatissa!

Joe Biden.
Joe Biden on vieraillut Suomessa aiemminkin vuonna 2011, kun hän toimi varapresidenttinä Barack Obaman hallinnossa. Kuva: Filip Singer / EPA
Kaisa Uusitalo

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa torstaina tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Pohjoismaiden johtajia Helsingissä.

Bidenilla on ensin kahdenvälinen tapaaminen Niinistön kanssa. Sen jälkeen Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin pääministerit saapuvat huippukokoukseen, jonka yhtenä tärkeänä aiheena on Yhdysvaltojen ja Pohjoismaiden tiivistyvä turvallisuusyhteistyö. Kokouksen jälkeen Niinistö ja Biden pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Kyseessä on Bidenin ensimmäinen vierailu Nato-Suomessa. Aikaisemmin Yhdysvaltojen presidentit ovat vierailleet Suomessa tapaamassa Venäjän johtoa tai pysähtyneet matkalla Venäjälle. Nyt Venäjän valtionjohdon tapaaminen ei suunnitelmiin kuulu.

Mistä presidentit kahdenvälisessä tapaamisessaan puhuvat? Miksi Yhdysvallat haluaa juuri nyt käydä laajat keskustelut Pohjoismaiden kanssa?

Mitä sinä haluaisit kysyä Biden-vierailusta?

Tule esittämään oma kysymyksesi suoraan asiantuntijoille Ylen chatissa. Chat on auki torstaina kello 12–14:15. Pääset chattiin tästä linkistä tai chatin auettua suoraan Ylen etusivuilta.

Mukana keskustelemassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat Ulkopoliittisen instituutin tutkija Joel Linnainmäki ja Biden-vierailua seurannut Ylen ulkomaantoimittaja Leonard Wilhelmus.

Hyviä kysymyksiä poimitaan chatista myös Ylen samaan aikaan käynnissä olevaan erikoislähetykseen, jossa niitä kommentoi Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori Benita Heiskanen Turun yliopistosta.

Keskusteluun osallistumista varten tarvitset Yle tunnuksen. Ohjeet sen tekemiseen löytyvät täältä. Ylen keskusteluohjeet löydät täältä.

Suosittelemme