Hyppää sisältöön

Punkalaitumen kirjaston tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Palo sai alkunsa rakennuksen päädyssä sijaitsevan oven luota. Suureksi luokiteltua paloa lähti sammuttamaan 13 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastaja katselee paloauton nostokoria, jossa on toinen pelastaja kirjaston tuhoutuneen seinän vieressä.
Punkalaitumen kirjaston palonalku saatiin melko pian sammumaan. Tuli alkoi ilmeisesti seinän sisältä. Kuva: Juha Kokkala / Yle
Heli Mansikka,
Jouni Tanninen
Avaa Yle-sovelluksessa

Punkalaitumen kirjastossa Urjalantiellä syttyi rakennuspalon alku torstaina noin kello 11.15. Palo sai alkunsa rakennuksen päädyssä sijaitsevan oven luota. Palo oli mahdollisesti kytenyt rakennuksen lautavuorauksessa pitkään ennen laajenemista ja havaitsemista.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Jari Nieminen kertoi yksiköiden tultua paikalle, että palo on kirjaston seinärakenteessa ja sen leviämistä yritetään estää. Tämä myös onnistui.

– Tilanne on tällä hetkellä ihan rauhallinen. Palopiste on löydetty ja palo on sammutettu. Vesi- ja savuvahinkoa on jonkin verran, totesi kunnanjohtaja Tuija Ojala pian kello 13 jälkeen.

Palon syttyessä kiinteistössä oli kirjastonhoitaja sekä kolme asiakasta. Kaikki pääsivät poistumaan kiinteistöstä. Kirjastonhoitaja sai henkeensä jonkin verran savua.

Rakennus on kaksikerroksinen, puuvuorauksinen ja rakennettu 1980-luvulla.

Kirjastoa ei kyetä käyttämään ainakaan heti. Vasta tarkemman tutkimuksen jälkeen tiedetään, kauanko katkos kestää.

Paloa epäillään tahalleen sytytetyksi

Poliisin arvion mukaan palo on tahalleen sytytetty. Palosta tehtiin aistihavaintoja aamupäivällä, mutta poliisin arvion mukaan se on mahdollisesti kytenyt useita tunteja, ehkä jo aamuyöstä saakka.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona ja pyytää mahdollisia havaintoja tapahtumapaikalta aamuyöltä.

Poliisi ei epäile, että palolla olisi yhteyttä Pirkanmaalla viime aikoina tapahtuneisiin useisiin autiotalojen tulipaloihin.

Juttua päivitetty kauttaaltaan tilanteen selkiydyttyä.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme