Hyppää sisältöön

Naapurissa puretaan siiloja – Pohjanmaan museo Vaasassa varautuu purkutöiden vaikutuksiin

Varautumistoimpenpiteitä on tehty mm. purkutöistä aiheutuvat pölyn ja tärinän varalta. Museon tilohin on asennettu tärinämittareita.

siilot Vaasassa purkutyöt menossa
Purkutyön alla olevia siiloja suihkutettiin Vaasassa vedellä viime viikolla pölyn taltuttamiseksi ja pölyn leviämisen estämiseksi. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Ulla Kuivasmäki

Siilojen purkaminen on aiheuttanut varautumistoimenpiteitä naapurissa sijaitsevassa Pohjanmaan museossa.

Varotoimenpiteitä on tehty mm. purkutyömaasta aiheutuvan pölyn ja tärinän vuoksi. Tällä hetkellä eniten huolta aiheuttaa rakennuspöly. Mm. museon henkilöstötiloihin maaherrantaloon on asennettu pölysuodattimia. Myös pölyn kulkeutumista museon näyttelytiloihin seurataan.

Museon tauluja on lisäksi peitetty ja mm. kattokruunuja on suojattu.

Siilojen purkutöistä aiheutuvaa tärinää seurataan museon tiloissa tärinämittarein. Toistaiseksi tärinämittärit eivät ole reagoineet, eli tärinästä ei ole vielä ollut haittaa, kerrotaan Pohjanmaan museosta.

- Mitään piikkejä tärinämittareissa ei ole vielä havaittu. Syksymmälle ajoittuvia kaivuutöitä seurataan yhteistyössä purkutöiden urakoitsijan ja Vaasan talotoimen kannsa, kertoo museomestari Annika Ahlroth Pohjanmaan museosta.

Museoon on asennettu mm. hyllyjen alle erilaisia pehmentimiä vaimentamaan tärinää.

Pohjanmaan museo on jatkuvasti yhteydessä siilojen purkutöiden urakoitsijaan sekä Vaasan kaupungin talotoimeen. Mahdollisiin purkutöistä aiheutuviin haittoihin voidaan siten varautua museossa etukäteen.

Suosittelemme