Hyppää sisältöön

Wille Rydman vakuuttelee, että hallitus on toimintakykyinen – ”Toivottavasti se näkyy myös siinä, miten ministerit blogejaan kirjoittelevat”

Hallituspuolueiden puheenjohtajat kävivät eilen jälleen pelisääntökeskustelun arvoista ja sanavalinnoista. Etenkin RKP on ilmaissut huolta hallituksen toimintakyvystä.

Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) sanoo, että hallitus on ”täysin toimintakykyinen”.
Laura Kangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Hallituspuolueiden puheenjohtajat kävivät eilen pelisääntökeskustelun, kertoi kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauma Ylen aamussa maanantaina.

– Minun käsitykseni mukaan siellä on käyty pelisääntökeskustelua siitä, millä tavalla toimitaan, ja lisätään keskinäistä luottamusta, Kauma toteaa.

Iltalehti kertoi sunnuntaina, että hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat käyneet keskusteluja. Iltalehden tietojen mukaan myös ruotsalainen eduskuntaryhmä olisi kokoontunut keskustelemaan.

– Hyvä tietysti, että asioista, joista katsotaan tarpeelliseksi keskustella, keskustellaan, kommentoi elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.).

RKP kyseenalaistaa Purran anteeksipyynnön

Hallituksen alkutaivalta ovat mutkistaneet sekä eronneen elinkeinoministerin Vilhelm Junnilan (ps.) viittaukset natsismiin että perussuomalaisten puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Riikka Purran vanhat kirjoitukset Scripta-blogialustalla.

Etenkin perussuomalaisten ja RKP:n välit hallituksessa ovat olleet koetuksella viime viikkoina. RKP:n eduskuntaryhmä kokoontui perjantaina pohtimaan hallituksen tilannetta ja kertoi sen jälkeen olevansa huolissaan hallituksen toimintakyvystä.

Purra on pyytänyt vanhoja kirjoituksiaan anteeksi. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz (r.) kuitenkin kirjoitti lauantaina blogissaan, että Purra olisi vesittänyt anteeksipyyntönsä myöhemmin Twitterissä, mikä heikentää RKP:n luottamusta siihen, että anteeksipyyntö olisi aito. Epäily anteeksipyynnön aitoudesta mainittiin myös RKP:n perjantaina julkaistussa kannanotossa.

– Ei se ainakaan luottamusta vahvista, Rydman kommentoi Adlercreutzin kirjoitusta.

– Minä lähden kuitenkin siitä, että kun hallitusohjelmaan on sitouduttu, niin edellytykset toimia sen mukaisesti ovat olemassa. Toivottavasti se näkyy myös siinä, miten ministerit blogejaan kirjoittelevat ja millaisia ulostuloja antavat.

Kokoomuksen Pia Kauma sanoo pitävänsä itse Purran anteeksipyyntöä aitona, mutta kertoo myös ymmärtävänsä RKP:n näkökulmaa.

– On varmasti ihan luonnollista, että tällaista jälkipuintia ja keskustelua käydään. En sinänsä pidä sitä kovin vakavana, se kuuluu demokratiaan, että käydään keskustelua.

Oppositiopuolue SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Piritta Rantanen sanoi kuitenkin epäilevänsä edelleen hallituksen toimintakykyä.

– Kun tässä kuuntelee tätä keskustelua, ei voi olla välittymättä sellainen henki, että kaikki ei ole kunnossa, Rantanen totesi Ylen aamun keskustelussa.

Muokattu 17.7. klo 10.23: Lisätty tieto siitä, että epäily Riikka Purran anteeksipyynnön aitoudesta mainittiin Anders Adlercreutzin blogin lisäksi myös RKP:n kannanotossa.

Suosittelemme