Hyppää sisältöön

Useista puukotuksista tuomittu nuori vangittiin törkeästä ryöstöstä epäiltynä Turussa

16-vuotias poika on vangittu todennäköisin syin epäiltynä. Hän on aikaisemmin saanut tuomion puukotuksista, jotka tapahtuivat muun muassa Turussa Aurajokirannassa ja yksityisasunnossa.

Egentliga Finlands tingsrätt
Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi 16-vuotiaan epäillyn lauantaina. Kuva: Arash Matin / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut 16-vuotiaan nuoren todennäköisin syin törkeästä ryöstöstä epäiltynä. Epäilty ryöstö tapahtui Turussa 9. heinäkuuta. Tapauksen syytteen nostamisen määräpäivä on 13. syyskuuta.

Turun Sanomien haastatteleman tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Mika Paaerin mukaan epäilty rikos tapahtui puolenyön jälkeen Kupittaankadun ja Uudenmaantien risteyksen lähellä. Uhrina oli nuori, täysi-ikäinen henkilö.

16-vuotiaalla henkilöllä on iästään huolimatta raskas rikostausta.

Epäilty on sama henkilö, joka tuomittiin toukokuussa kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen tammikuussa tehdystä puukotuksesta, jossa hän iski uhriaan puukolla kaulaan. Hän sai samalla tuomion myös huumausaineen käytöstä nuorena henkilönä.

Tuomittu oli tuolloin 15-vuotias. Hänen nuoren ikänsä vuoksi rangaistusta lievennettiin.

Viime syyskuussa hänet tuomittiin ensikertalaisena viime vuoden kesällä tapahtuneesta toisen nuoren puukotuksesta Turun jokirannassa ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi hän oli aikaisemmin päätekijänä Turun Puolalanpuistossa viime vuoden tammikuussa tapahtuneessa puukotuksesta, jossa uhrina oli 14-vuotias poika. Tuolloin syytetty oli alle 15-vuotias, eikä hän ollut rikosoikeudellisesti vastuussa.

Uutista päivitetty klo 16.11: lisätty tieto rikoksen tapahtumapaikasta.

Suosittelemme