Hyppää sisältöön

Perinteisen Timo Mustakallio -laulukilpailun voitti sopraano Iirisilona Segerstam: ”Olo on häkeltynyt”

Savonlinnan oopperajuhlien yhteydessä järjestettävästä laulukilpailusta on noussut useita nimekkäitä oopperalaulajia. Myös Segerstam toivoo, että voitto toimii ponnahduslautana tuleviin projekteihin.

Gabriel Kivivuori Sereno ja Iirisilona Segerstam seisovat vierekkäin ja hymyilevät kameralle. Heillä on molemmilla käsissään kukkakimput ja todistukset.
Kilpailussa palkitut Gabriel Kivivuori Sereno ja Iirisilona Segerstam. Kuva: Jussi Silvennoinen / Savonlinnan oopperajuhlat
Ada Lassuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Sopraano Iirisilona Segerstam voitti valtakunnallisen klassisen musiikin Timo Mustakallio -laulukilpailun.

Kilpailu käytiin sunnuntaina Savonlinnan oopperajuhlien yhteydessä.

– Olen yrittänyt prosessoida ajatuksiani, ja päällimmäisenä on todella kiitollinen ja häkeltynyt olo, kommentoi Segerstam tuntemuksiaan maanantaina.

Kun hän päätti hakea kilpailuun, haaveena oli mahdollisimman hyvin suoriutuminen. Silti voitto tuntuu epätodelliselta.

Nyt tiedossa on ainakin onnitteluviestien läpikäyminen, joita on Segerstamin mukaan tullut paljon.

– On lämmittänyt todella kovasti sydäntä, että ihmiset ovat olleet myötäelämässä tätä kilpailua, hän kertoo.

Segerstam toivoo, että kilpailun voitto toimii ponnahduslautana tuleville projekteille.

Iirisilona Segerstam laulaa. Hänellä on yllään punainen iltapuku.
Syksyllä Iirisilona Segerstam aikoo jatkaa opintojaan Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Samalla hän aloittaa opiskelun Sibelius-Akatemiassa. Kuva: Jussi Silvennoinen / Savonlinnan oopperajuhlat

Pääpalkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Kilpailussa palkittiin myös baritoni Gabriel Kivivuori Sereno. Hän voitti Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon, joka on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Nimekkäitä voittajia

Timo Mustakallio -laulukilpailua on järjestetty vuodesta 1974 saakka. Nyt pidetty kilpailu oli järjestyksessään 32.

Sääntöjen mukaan kilpailussa etsitään ennen kaikkea laulutaidoiltaan lupaavinta nuorta. Voittaja ei siis välttämättä aina ole kaikkein pisimmälle kehittynyt laulaja.

Tänä vuonna kilpailuun saivat osallistua suomalaiset laulajat, jotka ovat syntyneet aikaisintaan vuonna 1996. Alkuerään osallistui 16 laulajaa, ja heistä kahdeksan pääsi finaaliin.

Tuomaristossa istuivat Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff, sopraano Anu Komsi ja pianisti-kapellimestari Erkki Korhonen.

Kilpailun järjestäjätahoja ovat Savonlinnan oopperajuhlat, Timo Mustakallio -säätiö ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahasto.

Aiempiin voittajiin lukeutuvat muun muassa oopperalaulajat Helena Juntunen, Johanna Rusanen-Kartano ja Jorma Silvasti.

Iirisilona Segerstam ja Gabriel Kivivuori Sereno esiintyvät Urkuyö ja Aaria -festivaalilla 20. heinäkuuta. Yle tallentaa esityksen, ja se kuullaan Yle Radio 1 -kanavalla 22. heinäkuuta kello 19. Konsertin voi kuunnella myös Yle Areenasta.

Urkuyö ja Aaria -konsertissa Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajat Iirisilona Segerstam ja Gabriel Kivivuori Sereno

Juttua on muokattu 18.7. kello 11.42: Lisätty tieto Iirisilona Segerstamin ja Gabriel Kivivuori Serenon esiintymisestä Urkuyö ja Aaria -festivaalilla, sekä Areena-linkki.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit kommentoida aihetta tiistaihin 18. heinäkuuta kello 23:een saakka.

Suosittelemme