Hyppää sisältöön

Ykkösaamun vieraana Anna-Maja Henriksson – mitä haluat kysyä RKP:n puheenjohtajalta ja opetusministeriltä?

Lomalta palaava eduskunta äänestää ensi viikolla hallituksen rasismitiedonannosta ja todennäköisesti kahden perussuomalaisen ministerin luottamuksesta. Hallituksessa RKP on kipuillut asian kanssa pitkin kesää.

Anna-Maja Henriksson lähikuvassa pitää kattä otsallaan.
Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Tarja Oinonen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

– Käytännössä rasismitiedonanto on paljon enemmän kuin hallituksen luottamusäänestys: se on Orpon hallituksen julkinen jälkipyykki Suomea kuohuttaneista ja hallituksen kriisiyttäneistä perussuomalaisten ministerien vanhoista rasistisista kirjoituksista, kirjoittaa politiikan toimittaja Tulikukka de Fresnes. Tiedonannolla halutaan vakuuttaa, että hallitus ryhtyy konkreettisiin toimiin rasismin torjumiseksi.

Eilen keskiviikkona RKP kertoi, että sen odotukset hallituksen tiedoannosta ovat täyttyneet. Hallitus on luvannut kertoa tiedonannon sisällöstä tänään torstaina.

Yksi RKP:n kansanedustaja, Eva Biaudet, pohtii ilmeisesti vielä, äänestääkö hallituksen luottamuksen puolesta ensi viikolla.

Pääministeri Petteri Orpo, (kok.) sanoi Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla viime sunnuntaina, että Suomella ei ole varaa hallituskriisiin. Hallituksen lähtötilanne ei ole helppo velkaantumisen, sotepalvelujen kriisin ja Venäjän hyökkäyssodan takia, Orpo pohti ja piti nykyistä hallituspohjaa ainoana mahdollisena.

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson on Ykkösaamun suorassa haastattelussa TV1:ssä, Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa kello 10.05. Haastattelijana on Anna Lehmusvesi.

Voit lähettää Anna-Maja Henrikssonille kysymyksiä oheisella lomakkeella tai sähköpostilla tv1.ykkosaamu@yle.fi.

Suosittelemme