Hyppää sisältöön

Dalla Vallen ostopisteet avautuvat jälleen sienestäjille ja marjastajille

Pohjoiskarjalainen perheyritys ostaa ja myy metsäsieniä ja -marjoja. Osa ostopisteistä Itä-Suomessa on avattu jo tiistaina. Myös ostoautot aloittavat kierroksensa Pohjois-Karjalassa.

Loreno Dalla Valle ostaa sieniä ja vie ne Italiaan.
Loreno Dalla Valle perusti vuonna 1995 osakeyhtiön, joka vie tuoreita sekä pakastettuja herkkutatteja Italiaan ja muualle Etelä-Eurooppaan. Kuva: Antti Karhunen / Yle
Emilia Saukkonen

Sienikauppa käynnistyy jälleen. Perheyritys Dalla Vallen sienten ostopisteet avautuvat Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa tällä viikolla.

Pohjoiskarjalainen Dalla Valle ostaa, käsittelee ja myy metsäsienten lisäksi metsämarjoja.

Sienestäjät ovat päässeet tuomaan saaliitaan myyntiin tiistaina muutamilla paikkakunnilla. Ostopisteet on avattu jo Polvijärven Sotkumaan, Joensuuhun ja Outokumpuun sekä Lapinlahdelle ja Pieksämäelle.

– Olemme ostaneet sieniä jonkin verran tänä kesänä jo ennen ostopaikkojen avaamista. Tiistaina ihmisiä saapui etenkin Joensuun ostopisteelle, kertoo toimitusjohtaja Loreno Dalla Valle.

Keskiviikkona ostopisteet avataan Tohmajärvelle, Lieksaan ja Rautavaaraan.

Lisäksi liikkuvat sientenostoautot aloittavat kierroksensa Pohjois-Karjalassa. Linja 1 kiertää Nurmeksesta Kolin kautta Kontiolahdelle. Linja 2 koukkaa Ylämyllyltä Rääkkylään. Linja 3 puolestaan ajaa Heinävaarasta Ilomantsiin ja takaisin. Ostoauto 3 pysähtyy alkuun myös Enossa.

Kiteen alueella kiertävä ostoauto lähtee liikkeelle torstaina. Samalla myös Kuusamossa sijaitseva ostopiste aukeaa.

Dalla Vallen perheyrityksen ostoverkosto käsittää Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan lisäksi myös Etelä-Karjalan, Länsi-Suomen, Oulun seudun, Kainuun ja Lapin.

Yrityksen päätoimipiste sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Polvijärven Sotkumassa.

Suosittelemme