Hyppää sisältöön

Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle valmistautuva HJK voitti Ilveksen vajaalla miehityksellä – pelasi ilman päävalmentaja Korkeakunnasta

HJK:n kapteeni Miro Tenho onnistui maalinteossa, kun joukkue voitti Ilveksen ilman toimitsijakiellossa ollutta päävalmentaja Toni Korkeakunnasta. SJK vankisti osakkeitaan Veikkausliigan kärjessä.

Miro Tenho maalasi ottelun ainokaisen, kun HJK otti kotivoiton Ilveksestä.
Aino Paloniemi

Jalkapallon Veikkausliigassa HJK otti Ilveksestä tärkeän 1–0-voiton joukkueen mestaruustoiveita ajatellen. Mestarien liigan karsintoja pelaavalta HJK:lta oli sivussa peräti yhdeksän edustusjoukkueen pelaajaa.

Ottelussa erikoista oli myös se, että vastikään päävalmentajanimityksen saanut Toni Korkeakunnas oli sivussa viime kauden päätösottelussa saamansa punaisen kortin vuoksi. Päävalmentajana debytoi helsinkiläisten joukkueeseen FC Hakasta siirtynyt kakkosvalmentaja Ossi Virta.

Helsinkiläisten puolustaja Miro Tenho viimeisteli ottelun ainoan osuman peliminuutilla 53.

Etenkin ottelun lopulla vaarallisesti hyökännyt Ilves ei lopulta päässyt tolppaa lähemmäs ja joukkueen maaliton putki on nyt kolmen ottelun mittainen. Tamperelaisten viimeisin voitto on toukokuun lopulta.

Ilves saa ottelun lopussa useita maalipaikkoja ja pallo käy jopa tolpassa.

Uuden valmennustiimin jälki näkyi joka tapauksessa HJK:n otteissa ja etenkin nollapeli lämmitti kapteeni-Tenhon mieltä.

– Se näkyi mielestäni etenkin ensimmäisellä puoliajalla, jos ensimmäistä kymmentä minuuttia ei lasketa. Saatiin hallittua palloa Ilveksen keskialueella. Vaikka siinä olikin aika ahdasta, ei ajauduttu laitoihin, Tenho kuvaili Ruudun lähetyksessä.

HJK:n Tuomas Ollila oli Tenhon tavoin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Oli kyllä ihan hyvä peli. Luotiin paljon maalipaikkoja ja olisimme voineet tehdä paljon enemmänkin maaleja. Vastustajakin sai luotua pari vaarallista paikkaa, mutta niitä lukuunottamatta mun mielestä hyvä matsi ja hyvin kontrollissa meillä.

– Ollaan käyty läpi, että halutaan olla vähän suoraviivaisempia ja hyökätä vaarallisemmin ja keskikaistalta enemmän, Ollila kertoo Korkeakunnaksen tuomista muutoksista.

Ollila kehuu lisäksi joukkueen nykyistä ilmapiiriä. Katse on jo vahvasti Mestarien liigan toisessa karsintakierroksessa, kun HJK kohtaa tiistaina kotonaan norjalaisen Molden.

– Nyt lähtee ihan täysi fokus siihen matsiin. Paljon on pelejä, joten ei voi liikaa jäädä märehtimään, vaan täytyy suunnata katseet seuraavaan matsiin.

Seinäjoki vankisti johtoaan

Sarjan neljäntenä oleva AC Oulu voitti Kotkan KTP:n maalein 3–1. Ottelun avausmaalin viimeisteli Oulun Yassin Daoussi, jolle osuma oli kauden ja Veikkausliiga-uran ensimmäinen. Daoussi toteutti laitapelaajan rooliaan vahvasti ja oli rakentamassa myös Rasmus Karjalaisen 2–1-voittomaalia. Oulussa jokaisen maalin tekijäksi kirjattiin eri pelaaja.

Yassin Daoussi vie AC Oulun 1–0-johtoon.

SJK vankisti paikkaansa Veikkausliigan kärjessä 2–1-voitolla FC Interistä. Inter onnistui pienenä lohdutuksena rikkomaan SJK:n nollapelin lisäajan viime hetkillä, kun vaihdosta tullut Otto Lehtisalo teki ensimmäisen liigamaalinsa puskien pallon seinäjokisten verkkoon.

Sarjataulukon löydät tästä linkistä.

Suosittelemme