Hyppää sisältöön

Sundomin tiet saavat syksyllä nimet Vaasassa

Alueella on tällä hetkellä 48 nimeämätöntä tietä, jotka on Kuntaliiton ohjeen mukaan nimettävä.

Hund går på grusväg under blå himmel
Vaasan kaupunki pyysi palautetta Sundomin katujen nimistä. Palautteita tuli kaikkiaan 160 kappaletta. Kuva: Filip Sten / Yle
Merja Siirilä

Vaasan Sundomissa monet tiet saavat nimet syksyllä.

Sundomin alueella on tällä hetkellä 48 nimeämätöntä tietä, jotka on Kuntaliiton ohjeen mukaan nimettävä. Vaasan kaupunki pyysi palautetta Sundomin katujen nimistä. Palautteita tuli kaikkiaan 160 kappaletta.

Pääosa palautteista tuli toivotusti karttapalvelun kautta, mutta myös puhelimitse ja sähköpostilla saapuneet palautteet on laskettu mukaan.

– Suurin osa palautteista oli hyvin perusteltuja, ja pystymme ottamaan ne huomioon. Kiitän palautteen antajia tarkkuudesta ja ahkerasta osallistumisesta! Heidän ansiostaan Sundomiin saadaan kieliopillisesti ja historiallisesti hyvät nimet, kertoo nimiasiaa valmisteleva kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva.

Eniten palautetta asukkaat antoivat Länsirannantien ja Svarvarintien ehdotetuista muutoksista. Kaupungin muutosehdotusten perusteluna oli, että samannimisiä teitä on naapurikunnissa joko suomen tai ruotsin kielellä.

– Lausunnot pyydetään myös naapurikunnilta ja pelastuslaitokselta ennen päätöksentekoon viemistä, Majaneva toteaa.

Lopullisen päätöksen tekee kaupunkiympäristölautakunta, jonne nimiasia viedään lausuntojen jälkeen. Tavoitteena on saada päätös syksyllä ja nimet käyttöön.

Vaasassa on myös muita vanhoja kyläalueita, joissa osoitenimistöä ja -numerointia on tarpeen täydentää ja tarkistaa tulevaisuudessa. Näiden osalta työjärjestys ja aikataulu eivät ole vielä selvillä.

Suosittelemme