Hyppää sisältöön

HKScanin liiketoiminta päättyy Baltiassa – Viron kilpailuviranomainen hyväksyi kaupan

Baltian tuotantoyksiköt sijaitsevat Virossa ja Latviassa. HKScanin Baltian liiketoiminnot ja henkilöstö siirtyvät uudelle toimijalle kaupan täytäntöönpanon yhteydessä.

Valkoinen lihalaatikko on kuljetushihnan päällä.
HKScanin toimitusjohtaja Juha Ruohola kertoo yhtiön tiedotteessa kauppojen edistävän tavoitetta kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi. Arkistokuva HKScanin Kanta-Hämeen tehtaalta. Kuva: HKScan
Henni Jokinen

HKScan myy liiketoimintansa Baltiassa. HKScan julkisti vuoden 2022 joulukuussa allekirjoittaneensa sopimuksen, jolla se myy Baltian liiketoimintonsa Virolaiselle AS Maag Gruppille.

Nyt yhtiö tiedottaa Viron kilpailuviranomaisen hyväksyneen ilmoitetun järjestelyn. Kauppojen myötä HKScanin omistus sen Baltian liiketoiminnoissa päättyy.

HKScanin Baltian tuotantoyksiköt sijaitsevat Viron Rakveressa, Tabasalussa ja Viiratsissa sekä Latvian Jelgavassa.

Baltian tytäryhtiöiden liiketoiminnot sekä henkilöstö siirtyvät uudelle omistajalle kaupan täytäntöönpanon yhteydessä. HKScan on toiminut Baltiassa kesästä 1998 asti, ja henkilöstöä näissä maissa on keskimäärin noin 1 500.

– Baltian liiketoimintojen myynti parantaa HKScanin kannattavuutta ja vahvistaa tasetta. Lisäksi myynti edistää mahdollisuuksiamme parantaa tuotannollista tehokkuuttamme ja toteuttaa pitkän aikavälin strategiaamme, jonka tavoitteena on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi, kertoo HKScanin toimitusjohtaja Juha Ruohola tiedotteessa.

Vuonna 2022 HKScanin Baltian toimintojen liikevaihto oli 195,7 miljoonaa euroa, liiketulos -30,2 miljoonaa euroa.

Suosittelemme