Hyppää sisältöön

Saudiraha käänsi vähemmistöjä puolustaneen Liverpool-kapteenin pään – Jordan Hendersonin ratkaisu pöyristyttää

Jordan Henderson siirtyy Liverpoolista Saudi-Arabian Al Ettifaqiin Steven Gerrardin alaisuuteen. Hän nettoaa uudessa seurassaan yli 800 000 euroa viikossa.

Jordan Henderson kuvassa.
Näin Jordan Henderson kantoi sateenkaarinauhaa lokakuussa 2022. Kuva: Liverpool FC via Getty Images
Paavo Forsberg

Jälleen yksi jalkapalloilija siirtyy Euroopan huippusarjoista Saudi-Arabiaan. Jordan Hendersonin, 33, torstaina varmistunut siirto Liverpoolista Al Ettifaqin riveihin on kuitenkin aiheuttanut tavallista enemmän arvostelua.

Liverpoolin pitkäaikainen kapteeni on puhunut usein yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Henderson on osoittanut tukea LGBT-yhteisölle esimerkiksi Rainbow Laces -kampanjassa.

– Minua ihmetyttää, että monet tuntevat olonsa ulkopuolisiksi vain sen takia, keitä he ovat ja joutuvat piilottelemaan identiteettiään, Henderson kirjoitti kampajan aikana 2021.

– Juuri niin monet LGBT+ -yhteisön jäsenet kuitenkin tuntevat. Meidän tulisi kuunnella ja työskennellä asian parantamiseksi.

Nyt raha näyttää kuitenkin puhuvan: Henderson siirtyy Al Ettifaqiin 14 miljoonan euron siirtokorvauksella ja nettoaa The Guardianin mukaan kolmen vuoden sopimuksestaan 816 000 euroa viikossa, mikä on yli kolminkertainen summa Liverpooliin verrattuna.

Saudi-Arabiassa samaa sukupuolta olevien keskinäinen seksuaalinen kanssakäyminen on rikos, josta voi seurata jopa kuolemanrangaistus.

Al Ettifaq hehkutti uutta hankintaansa videolla, josta Hendersonin sateenkaarenvärinen, sukupuolivähemmistöjä tukeva kapteeninnauha oli muokattu mustavalkoiseksi.

– Henderson on pettänyt LGBT+ -yhteisön. Minun yhteisöni. Hän ottaa rahaa maalta, missä minut voidaan tappaa vain sen takia, ketä rakastan. Tämä on isku koko yhteisön kasvoille, Mirrorin urheilutoimittaja Jacob Leeks kirjoitti.

Henderson pelasi Liverpoolissa 12 vuotta ja oli mukana johdattamassa Liverpoolin muun muassa Valioliigan ja Mestarien liigan mestaruuksiin. Pelaajat ja kannattajat ovat kiitelleet häntä esimerkilliseksi johtajaksi ja roolimalliksi.

– Hän oli nousemassa seuran kaikkien aikojen kolmen parhaan kapteenin joukkoon. Omissa silmissäni hän menettää nyt kaiken sen. Olen hyvin pettynyt, Liverpoolista ja sen kapteeneista kirjoja kirjoittanut Ragnhild Lund Ansnes sanoi NRK:lle.

Jordan Henderson.
Henderson on toiminut kapteenina myös Englannin maajoukkueessa. Kuva: Laurence Griffiths / Getty Images

Saudiraha näyttää kelpaavan Liverpool-pelaajille. Al Ittihad on tarjonnut keskikenttäpelaaja Fabinhosta 47 miljoonaa, ja siirtoa pidetään vain ajan kysymyksenä.

Myös kolmas keskikentän vanha runkopelaaja Thiago Alcantara kiinnostaa saudeja.

Seuran entinen maalipyssy Roberto Firmino siirtyi Al-Ahliin heinäkuun alussa, kun hyökkääjän sopimus punapaitojen kanssa oli päättynyt.

Hendersonin uutta seuraa valmentaa toinen Liverpool-ikoni Steven Gerrard.

Suosittelemme