Hyppää sisältöön

Jyväskylän maaliskuisesta henkirikoksesta syytetty 23-vuotias mies on määrätty mielentilatutkimukseen

Käräjäoikeuden mukaan mielentilatutkimus on tarpeen syytetyn syyntakeisuuden sekä sen arvioimiseksi, onko miestä pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle ja terveydelle.

Käräjäoikeuden nuija lakikirjan päällä Etelä-Savon käräjäoikeuden salissa.
Käräjäoikeus antoi asiassa välituomion torstaina. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Marja Roiha

Keski-Suomen käräjäoikeus on määrännyt Jyväskylässä maaliskuussa tapahtuneesta henkirikoksesta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen.

Oikeuden mukaan mielentilatutkimus on tarpeen syytetyn syyntakeisuuden sekä sen arvioimiseksi, onko 23-vuotiasta miestä pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Miehelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Syyttäjän mukaan mies houkutteli naisen Keltinmäessä asuntoon ja ampui tämän. Henkirikoksen taustamotiivina oli syyttäjän mukaan kosto.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi torstaina antamassaan välituomiossa, että mies syyllistyi maaliskuun 5. päivänä tehtyyn henkirikokseen, jossa 27-vuotias nainen ammuttiin hänen omassa asunnossaan Keltinmäessä.

Syytetty kiisti aluksi kokonaan osallisuutensa rikokseen, mutta myönsi myöhemmin ampuneensa naisen. Hän katsoo syyllistyneensä murhan sijaan tappoon.

Tuomion koventamisperusteena on syyttäjän mukaan myös syytetyn aiempi rikostausta. Epäilty on syyllistynyt aiemmin tapon yritykseen ja törkeään ryöstöön.

Käräjäoikeuden mukaan mies toimi pääosin syytteessä kuvatuilla tavoilla.

Oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen ja mahdolliseen rangaistukseen mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

23-vuotias mies on ollut vangittuna teosta epäiltynä maaliskuun lopusta lähtien.

Suosittelemme