Hyppää sisältöön

HS: Henriksson olisi toivonut Rydmanilta anteeksipyyntöä – ”Ei helpota kokonaistilannetta”

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä elinkeinoministeri Wille Rydmanin viesteissä käytettiin rasistista kieltä.

Anna-Maja Henriksson saapui paikalle aamulle.
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan puolueen eduskuntaryhmä aikoo käydä kokonaistilanteesta keskustelua. Kuva: Silja Viitala / Yle
Anni Kavander
Avaa Yle-sovelluksessa

RKP:n puheenjohtaja ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson kertoo Helsingin Sanomille, että hän olisi toivonut elinkeinoministeri Wille Rydmanilta (ps.) anteeksipyyntöä rasistisista yksityisviesteistään.

– Sellaista ei ole nyt tullut. Tämä ei helpota kokonaistilannetta, kun me joudumme tätä jossain vaiheessa arvioimaan, Henriksson kommentoi HS:lle.

Henrikssonin mukaan Rydmanin viestit tuovat esille tämän omia ajatuksia, vaikka kyse onkin yksityisiksi tarkoitetuista viesteistä. Henrikssonin mukaan viestit ovat ”hyvin sopimattomia”.

– Kyllähän ne olivat rasistista kielenkäyttöä.

HS uutisoi Rydmanin käyttäneen kansanedustajana useaan otteeseen rasistista kieltä entiselle puolisolleen lähettämissä yksityisviesteissä.

Pääminisiteri Petteri Orpo (kok.) kommentoi aiemmin Ylelle, että hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat keskustelleet asiasta perjantaina aamulla. Orpo piti Rydmanin yksityisviestejä sopimattomina, mutta hallitusyhteistyö voi kuitenkin hänen mukaansa jatkua.

Henriksson kertoo HS:lle, että luottamuskysymyksiin palataan aikanaan, ei kuitenkaan vielä heinäkuussa. Hänen mukaansa RKP:n eduskuntaryhmä aikoo käydä laajan keskustelun asian kokonaistilanteesta.

Suosittelemme