Hyppää sisältöön

Veera Kivirinta alkuerien kuudenneksi nopein – ennätysajalla komeasti välieriin: ”Tuli itku, kun näin tulokset”

Veera Kivirinta ui 50 metrin rintauinnin alkuerissä ennätyksensä 30,33. Välierät ovat vuorossa iltapäivällä Suomen aikaa.

Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Veera Kivirinta oli alkuerien kuudenneksi nopein 50 metrin rintauinnissa MM-kisoissa Japanissa. Kivirinta ui ennätyksensä 30,33 ja eteni komeasti välieriin.

– Tuntuu ihan superhyvältä. Jännitti niin kauheasti taas, vaikea vuosi takana. Uinti on tuntunut yllättävän hyvältä, joten tiesin, että pääsen alle 31 sekunnin, mutta että noin kovaa tuli jo nyt... Sain hirveän hyvin siirrettyä jännityksen ja energian uintiin. Tuli itku, kun näin tulokset. Tämä palkitsee, että on jaksanut painaa viimeiset kymmenen kuukautta, Kivirinta sanoi heti uinnin jälkeen.

Kivirinta oli omassa alkuerässään kolmas ja kokonaistuloksissa siis kuudes. Välierät ovat ohjelmassa kello 14.26 Suomen aikaa.

– Olin valmistautunut siihen, että ei tule toista uintia. Nyt yritetään saada uusi jännityspiikki iltaan. Yritän uida samalla tavalla veto kerrallaan, katsotaan, mihin se riittää.

Kivirinta on koko uransa joutunut tulemaan toimeen ilman Olympiakomitean taloudellista tukea, koska hänen päämatkansa on juuri 50 metrin rintauinti, joka ei kuulu olympiaohjelmaan. Lue henkilöjuttu Kivirannasta täältä.

Ida Hulkko oli samalla matkalla 21:s ajalla 30,98 eikä selviytynyt välieriin.

Suosittelemme