Hyppää sisältöön

Kela muutti pois toimitiloista Vantaan Tikkurilassa ja jätti jälkeensä asiakkaiden henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja

Arviolta noin 180 Kelan asiakkaan asiakirjat jäivät vanhaan toimitilaan Tikkurilassa, kun Kelan palvelupiste muutti sieltä pois. Tilaan murtauduttiin poismuuton jälkeen.

Kelan katolla oleva teksti: Kela. Tekstin vieressä lentää lokki.
Henkilötietoja on saattanut päätyä ulkopuolisten käsiin, sillä rakennuksessa on käynyt joitakin ihmisiä uuden omistajan luvalla. Sisätiloihin on myös murtautunut ulkopuolisia henkilöitä. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Clarissa Jäärni,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Kelan asiakkaiden henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja jäi viime vuoden lopulla Vantaan Tikkurilassa sijaitsevaan rakennukseen, Kela tiedottaa. Tämänhetkisen arvion mukaan noin 180 Kelan asiakkaan asiakirjat jäivät rakennukseen, kun Kelan palvelupiste muutti sieltä pois. Kelan mukaan näiden asiakirjojen tietoturvaa on loukattu.

Kela sai tiedon rakennukseen jääneistä asiakirjoista heinäkuun lopussa, jonka jälkeen asiakirjat on haettu pois.

– Asiakirjoja ei ole huomattu muuton jälkeen tehdyissä tarkastuksissa. On tapahtunut inhimillinen virhe. Otamme tilanteen erittäin vakavasti. Selvitämme tapahtuneen perinpohjaisesti, jottei vastaavaa jatkossa tapahdu, Kelan yhteisten palveluiden johtaja Jukka Helin kommentoi tapahtunutta tiedotteessa.

Henkilötietoja on saattanut päätyä ulkopuolisten käsiin, sillä rakennuksessa on käynyt joitakin ihmisiä uuden omistajan luvalla. Sisätiloihin on myös murtauduttu.

Kela on tehnyt tietosuojavaltuutetun toimistolle ilmoituksen tietosuojapoikkeamasta.

Kelan mukaan asian selvittäminen on yhä kesken.

Suosittelemme