Hyppää sisältöön
Molden Ola Brynhildsen juhlii 2–0-maalia HJK:ta vastaan.
Molden Ola Brynhildsen (oik.) juhlii raivokkaasti otteluparin ratkaissutta osumaansa. Kuva: EPA-EFE / AOP

Molde iski kahdesti viimeisen 20 minuutin aikana ja pudotti HJK:n – näin ratkaiseva osaottelu Norjassa eteni

HJK hävisi Mestarien liigan 2. karsintakierroksella Moldelle yhteismaalein 1–2. Yle seurasi otteluparin toista osaottelua tässä artikkelissa.

Sakari Lund
Mika Halonen
Mika Halonen

Homma jatkuu ensi viikolla

HJK:n taival jatkuu seuraavaksi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella Qarabagia vastaan. Ensimmäinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina eli 10. elokuuta Azerbaidžanissa, Bakussa.

HJK tarvitsee siis edelleen yhden otteluparin voiton päästäkseen europelien lohkovaiheeseen. Vaikka HJK häviäisi Qarabagille, tulee vielä mahdollisuus Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella.

Alta näet vielä karsintasysteemin vaiheet. HJK hävisi siis tänään Mestarien liigan 2. karsintakierroksella ja siirtyy ensi viikolla Eurooppa-liigan 3. karsintakierrokselle.

Mika Halonen

Ottelu on päättynyt

HJK häviää tämän ottelun 0–2 ja koko otteluparin 1–2.

HJK kesti ensimmäisen jakson, mutta toisella jaksolla Molden hallinta johti vääjäämättä osumiin Jesse Östin hienoista pelastuksista huolimatta.

Tilastot kertovat melko karua kieltään. Pallonhallinta Moldelle 63-prosenttisesti. Maalintekoyritykset 16–1 Moldelle ja laukaukset maalia kohti 5–1.

Kulmapotkut Moldelle 10–1.

Mika Halonen

Viimeisiä minuutteja mennään

90+3 min. HJK vaihtoi vielä lisäajalle Roope Riskin kentälle Jukka Raitalan tilalle. HJK ei ole saanut paikkoja. Pari minuuttia jäljellä. Lisäaikaa viisi minuuttia.

Sakari Lund

Molde iskee ratkaisevan tuntuisen maalin

Molden Ola Brynhildsen juhlii 2–0-maalia HJK:ta vastaan.
Molden Ola Brynhildsen (oik.) vastasi otteluparin ratkaisumaalista. Kuva: EPA-EFE / AOP

89 min. Ja sieltä se väistämättömältä tuntunut maali tulee. Ola Brynhildsen viimeistelee Moldelle 2–0 ja norjalaiset ovat siis menossa jatkoon.

Maalia edelsi Molden pitkä pyöritys. Jesse Öst torjui Brynhildsenin ensimmäisen vedon, mutta kakkospallosta norjalainen pääsi laittamaan pallon helposti verkkoon.

Sakari Lund

Molde käy jälleen lähellä

85 min. Ola Brynhildsenin laukaus aavistuksen ohi. Kova puolustustaistelu on HJK:lla käynnissä.

Sakari Lund

Viimeinen kymppi varsinaista peliaikaa käynnissä

82 min. Perparim Hetemaj ja Tuomas Ollila kentälle Kouassivi-Benissanin ja Kanellopoulosin tilalle. Juuri sitä ennen Molden Ola Brynhildsen puskee hiukan ohi. Jatko-ottelu häämöttää.

Sakari Lund

Sieltä se Molden maali sitten tulee

74 min. Molde siirtyy johtoon ja yhteistilanteessa tasatulokseen. Hyvän keskityksen jälkeen Kristian Eriksen puskee yläriman alareunaan, josta pallo kimpoaa Jesse Östin kautta maaliin.

Molde siis johtaa ottelua 1–0 ja yhteistilanne on 1–1. Tällä tuloksella mentäisiin jatko-otteluun.

Sakari Lund

Keskinen ja Atom pois kentältä

63 min. HJK:n vaarallisin pelaaja Topi Keskinen ja Atomu Tanaka vaihtoon. Tilalle Anthony Olusanya ja Filip Rogic.

Sakari Lund

Jälleen huippupaikka Moldella

61 min. Tilanne alkaa jälleen tiivistyä. Eric Kitolano on aivan avopaikassa, mutta laukaus suuntautuu keskelle maalia ja Öst torjuu jälleen.

Mika Halonen

Joku näistä HJK:ta vastaan seuraavalla kierroksella

Jos HJK etenee jatkoon, se kohtaa Mestarien liigan 3. karsintakierroksella ruotsalaisen Häckenin tai färsaarelaisen Klaksvikin. Tuo ottelu on nyt tilanteessa 2–2, kun 56 minuuttia pelattu. Kun avausosa päättyi 0–0, Ruotsissa oltaisiin siis menossa jatko-otteluun.

Jos HJK ei mene tästä jatkoon, tulee Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksella vastaan häviäjä otteluparista Rakow Czestochowa (Puola) – Qarabag FK (Azerbaidzan). Tämä ottelu on päättynyt, ja Rakow eteni jatkoon yhteismaalein 4–3, joten Klubin vastustaja olisi Qarabag.

Suosittelemme