Hyppää sisältöön

Kansalliskoiralle nostettiin lippu salkoon ensimmäistä kertaa – suomenpystykorvien kasvattaja toivoo, että uusi juhlapäivä leviää koko maahan

Suomenpystykorvan liputuspäiväksi on nimetty elokuun ensimmäinen lauantai. Juhlapäivää vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Kaksi pystykorvaa istuu siniseen t-paitaan pukeutuneen miehen vierellä. Mies on kyykyssä nurmikolla. Taustalla keltaisia kukkia, joki ja koivu. Vieressä harmaasta hirrestä tehty kota.
Torniolainen suomenpystykorvia kasvattava Raimo Johansson on iloinen ja ylpeä siitä, että rotu saa oman juhlapäivän. Miehen vierellä istuvat Chikka ja Seita. Kuva: Laura Valta / Yle
Laura Valta

Chikka, Seita ja tuhannet rotutoverit saivat lipun salkoon ensimmäistä kertaa 5.8.2023.

Suomen pystykorvajärjestö julisti elokuun ensimmäisen lauantain kansalliskoiramme liputuspäiväksi.

Suomenpystykorvia pitkälti toistakymmentä vuotta kasvattanut torniolainen Raimo Johansson on iloinen ja ylpeä siitä, että rotu on saanut oman juhlapäivänsä.

– On erittäin hieno asia, että on saatu aikaiseksi suomenpystykorville oma liputuspäivä. Olen ylpeä siitä, Johansson sanoo.

Toive levittää koko Suomeen

Tänä vuonna ensimmäinen lippujuhla järjestettiin Siilinjärvellä, mutta Johansson oli itsekin vaikuttamassa siihen, että liputuspäivä leviäisi kautta Suomen.

Johansson piti juhlapäivää esillä myös kotikaupungissaan Torniossa.

– Totta kai pitää liputtaa, kun pystykorvien kanssa värkätään, kasvatetaan, ollaan ja metsästetään.

Suomenpystykorva edustaa arvokasta elävää suomalaista kulttuuriperintöä. Suomen Pystykorvajärjestö muistuttaa, että rotua voidaan pitää kansallisaarteena ja sen kannan vaalimista arvokkaana kulttuurityönä.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta sunnuntaihin 6.8. kello 23 saakka.

Suosittelemme