Hyppää sisältöön

Kaatuneet puut rusensivat alleen mökkejä ja autoja Kouvolassa

Kouvolan Jaalassa äkillinen raju syöksyvirtaus kaatoi arviolta parisataa puuta torstain ja perjantain välisenä yönä. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Kaatuneita ja tieltä raivattuja puita metsässä Mäntyharjuntien varressa Jaalassa.
Oletettu syöksyvirtaus kaatoi Jaalan Hartolassa Mäntyharjuntielle satakunta runkoa, katkaisten tien kolmeksi tunniksi. Välijoentielle runkoja mätkähti viitisenkymmentä. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Kata Salaspuro
Avaa Yle-sovelluksessa

Mökit ja autot kärsivät vahinkoja viime yönä Kouvolan Jaalassa niiden päälle kaatuneiden puiden vuoksi.

Syylliseksi epäillään äkillistä rajua syöksyvirtausta.

– Hälytyksen tehnyt isäntä kertoi, että siellä oli käynyt sellainen tiukka suhaus, joka kaatoi yhteensä arviolta parisataa puuta, kertoo Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Reijo Houni.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan syöksyvirtaukset ovat rajuja ukkospuuskia, joihin liittyvä tuuli voi kaataa metsää ja repiä kattopeltejä.

Oletettu syöksyvirtaus kaatoi Hartolassa Mäntyharjuntielle satakunta runkoa, katkaisten tien kolmeksi tunniksi. Välijoentielle runkoja mätkähti viitisenkymmentä.

Osa puista rusensi alleen mökkejä ja niiden pihoihin pysäköityjä autoja. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

– Vain aineellisia vahinkoja sattui, myös räystäitä ja tikkaita lähti tuulen matkaan. Asukkaat olivat täysin motissa, kunnes tiet saatiin raivattua, Houni kertaa.

Tarkka aineellisten vahinkojen määrä ei vielä ole tiedossa. Kokonaiskuva päivittyy, kun poissa olleet mökkiläiset pääsevät tarkastamaan tiluksensa vahinkojen varalta.

Pelastuslaitos raivaa paraikaa Karijärventietä, joka on edelleen poikki.

– Siellä on kymmenkunta runkoa tiellä poikittain. Käsipelillä konkelopuiden raivaaminen on hankalaa eikä arviota savotan valmistumisesta vielä ole, summaa Houni.

Olitko paikalla? Lähetä kuva syksyvirtauksen jättämistä jäljistä meille osoitteeseen kotka@yle.fi. Maksamme palkkion julkaistuista kuvista.

Suosittelemme