Hyppää sisältöön

Kansallisen liigan kärkitaistossa kiintoisa käänne – Roosa Ariyo siirtyi Belgiasta KuPSiin: ”Kovat tavoitteet ja mahdollisuudet”

Kokenut suomalais-nigerialainen hyökkääjä Roosa Ariyo palaa kotimaan kentille kahden vuoden tauon jälkeen. Kuopiolaisille vahvistus on merkittävä Kansallisen liigan mestaruustaistoa ajatellen.

Naisjalkapalloilija Roosa Ariyo
Roosa Ariyon mukaan Kansallisen liigan taso nousee vuosi vuodelta (arkistokuva). Kuva: Jari Kärkkäinen/ Yle
Aino Paloniemi,
Joel Sippola

Kansallisesta liigasta kantautui lauantaina merkittävä sopimusuutinen, kun Roosa Ariyo palaa kotimaan kentille kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Suomalais-nigerialainen hyökkääjä on tehnyt kauden 2024 loppuun ulottuvan sopimuksen KuPSin kanssa.

– Olen kyllä todella innoissani tulossa KuPSiin. Täällä on hyvä joukkue ja tuttu valmentaja Pauliina Miettinen, joten fiilikset ovat erittäin hyvät, Ariyo sanoi haastattelussa.

Viimeksi Ariyo nähtiin Kansallisessa liigassa, kun hän pelasi Miettisen alaisuudessa Tikkurilan Palloseurassa kausina 2019–2021. Kaikkiaan hän on tehnyt Kansallisessa liigassa 25 maalia.

– Suomessa pääsen olemaan lähempänä perhettä. Kyseessä on huippuseura, jossa on kovat tavoitteet ja mahdollisuudet ihan mihin vaan. Ympärillä on lisäksi ammattimaiset puitteet ja hyvä treeniympäristö.

Ariyo, 29, siirtyy Kuopioon belgialaisesta Brüggestä. Kauden 2022 hän pelasi Espanjassa UDG Tenerifen joukkueessa.

Ariyon siirtyminen KuPSiin tuo oman mausteensa mestaruustaistoon. Kansallisen liigan runkosarjaa on jäljellä neljän ottelun verran ja kuopiolaiset ovat sarjan kärjessä, kolme pistettä Åland Unitedia ja kuusi pistettä HJK:ta edellä.

– Mielestäni Kansallisen liigan taso on nousussa yleisesti ottaen ja etenkin kärkijoukkueissa. Treeniolosuhteet ovat parantuneet joka vuosi ja pelaamisesta on tullut ammattimaisempaa, Ariyo arvioi.

Kuopio tuo Ariyolle uusia haasteita myös Mestarien liigan otteluiden myötä. Syyskuun alussa KuPS kohtaa ensimmäisellä karsintakierroksella tanskalaisen Kögen.

Kokenut Ariyo on pelanut urallaan lisäksi muun muassa Ruotsissa ja Yhdysvaltain yliopistosarjoissa. Belgian pääsarjaa pelaavassa Brüggessa Superliigassa Ariyo ennätti tehdä kuudessa ottelussa yhdeksän maalia.

– Se oli hyvä seura ja hyvä joukkue. Oli paljon kovia pelejä, joten viihdyin siellä hyvin ja pääsin kokeilemaan erilaisia juttuja vähän erilaisella pelityylillä, Ariyo kuvaili.

Kansallisen liigan sarjataulukko tästä linkistä.

Suosittelemme