Hyppää sisältöön

Poliisi valvoi viikonlopun liikennettä Kalajoella – rattijuopumuksen rajalla olleiden kuljettajien määrä yllätti

Kalajoella järjestettiin viikonloppuna myös tuhansia ihmisiä kerännyt autoharrastajien tapahtuma Bimmerparty. Poliisin mukaan tapahtuma sujui kokonaisuudessaan rauhallisesti.

Poliisin hälytysvalo
Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikkö valvoi viikonloppuna liikennettä Kalajoella ja sen lähialueilla. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Essi Markkula

Poliisi valvoi liikennettä Kalajoella ja sen lähialueilla viikonloppuna.

Kalajoella järjestettiin autoharrastajien tapahtuma Bimmerparty, joka keräsi osallistujia ympäri Suomen. Tapahtumassa vieraili järjestäjän Facebook-sivun mukaan perjantain aikana 3 500 ihmistä ja lauantaina lähes 4 000 ihmistä.

Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön partio kirjasi viikonlopun aikana liikenneturvallisuuden vaarantamisista hieman yli 20 sakkoa ja ajokieltoon ylinopeuksien vuoksi määrättiin viisi kuljettajaa.

Yhtä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kymmenkunta kuljettajaa sai sakon ajoneuvojen kuntopuutteiden vuoksi.

Sunnuntaina valvonta kohdistui ajokuntoon, ja liki 600 kuusisataa kuljettajaa puhallutettiin Kalajoen hiekkasärkkien alueella. Viisi kuljettajaa syyllistyi rattijuopumukseen.

Puhallutetuista 19 kuljettajan kohdalla alkometri näytti lievää humalatilaa, mutta lukema jäi alle rangaistavuuden. Poliisin mukaan rattijuopumusten ja lievässä humalatilassa ajaneiden määrä on erittäin korkea suhteessa puhallutettujen määrään.

– Ihmetyttää, kuinka riskillä lähdetään liikenteeseen kun alkoholia on vielä hengitysilmassa. Voisi olettaa, että autoharrastajilla on tietämys ja kova kontrolli porukan kesken näissä tilanteissa. Tällaisten rajatapausten määrä tuli poliisille yllätyksenä tänä vuonna, sanoo ylikomisario Tommi Heikkilä Oulun poliisin liikenneyksiköstä.

Heikkilän mukaan tapaukset johtuvat yleensä ihmisten ajattelemattomuudesta, eikä niinkään tahallisuudesta. Jos kuljettaja on puhaltanut juuri alle rangaistavan määrän, on tilanteessa poliisin pyynnöstä esimerkiksi vaihdettu kuljettajaa, tai sovittu, ettei auto jatka liikenteessä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme