Hyppää sisältöön

Anna-Maja Henriksson ei kommentoi, äänestäisikö hän nyt Purran ja Rydmanin luottamuksen puolesta: ”Tulevat päivät ja viikot ovat tärkeitä”

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson otti A-studiossa kantaa hallituksen ja puolueensa tilanteeseen.

Kai Jaskari,
Ella Haura
Avaa Yle-sovelluksessa

Kesän aikana esiin nousseet valtiovarainministeri Riikka Purran ja elinkeinoministeri Wille Rydmanin rasistiset kirjoitukset ovat saaneet RKP:n luottamuksen rakoilemaan hallituksessa. Henrikssonin mukaan keskusteluja on käyty sekä pääministerin johdolla että eduskuntaryhmän sisällä.

– Ne [kirjoitukset] ovat järkyttäneet meitä puolueena, toteaa RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Purran ja Rydmanin on tehtävä omia arvomaailmojaan selväksi, Henriksson sanoo. Perussuomalaisten joidenkin kansanedustajien ja ministereiden kirjoitukset ovat Henrikssonin mukaan olleet hyvin rasistisia.

– Hyvä on, että jotkut heistä ovat myös tätä pyytäneet anteeksi ja he ovat huomanneet, että tämä ei ole oikea tapa toimia.

RKP:n eduskuntaryhmä aikoo tehdä kokonaisarvioinnin hallituksen tilasta, ja keskusteluja jatketaan elokuussa. Henriksson ei kommentoinut A-studiossa, äänestäisikö tällä hetkellä Purran ja Rydmanin luottamuksen puolesta.

– Tulen palaamaan tähän asiaan sitten, kun se hetki on. Nämä tulevat päivät ja viikot ovat myös minulle henkilökohtaisesti tärkeitä.

Henriksson: Eva Biaudet ei haluakaan kaataa hallitusta

RKP:n sisällä on oppositio, joka haluaa, että RKP eroaa hallituksesta ja pyrkii kokoamaan hallituksen kokoomuksen ja SDP:n pohjalle. Yhteistyö perussuomalaisten kanssa ei heidän mielestään suju ja puolueiden arvopohjat ovat liian kaukana toisistaan.

Näkyvää vastarintaa on esittänyt muun muassa kansanedustaja Eva Biaudet, joka on RKP:n eduskuntaryhmän kokeneimpia ja tunnetuimpia kansanedustajia. Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa Biaudet sanoi, että haluaa kaataa hallituksen.

Henriksson kuitenkin sanoi A-studiossa, että Biaudet'n mielestä väite ei pidä paikkansa.

– Olen keskustellut tästä Evan kanssa, meillä oli vakava keskustelu, toki rakentavassa hengessä käytiin siitä. Itse hän on sitä mieltä, että hän ei näin ole tässä haastattelussa sanonut. No, se on hänen ja Helsingin Sanomien välinen asia.

Henrikssonin mukaan RKP:n kanta hallituksessa pysymisestä muodostuu eduskuntaryhmässä.

– Se mitä Eva on tässä suhteessa tuonut esille, ja mitä on tässä otsikossa sanonut, niin se ei heijasta RKP:n puoluejohdon tai eduskuntaryhmän kantaa.

Katso koko lähetys Yle Areenasta.

Suosittelemme