Hyppää sisältöön

Venäläislentokone herätti huomiota Imatralla – valvontalento lensi lähellä valtakunnan rajaa

Kyseessä oli venäläisten viikottainen valvontalento. Poikkeukselliseksi lennon teki se, että lentokone lensi niin lähellä valtakunnan rajaa.

Suomen ja Venäjän välinen raja karttagrafiikassa Imatran ja Svetogorskin kohdalta.
Lentokone lensi aivan Suomen ja Venäjän välisen rajan tuntumassa lähellä Imatraa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle, ©Mapcreator.io | OSM.org
Elli Sormunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Aamupäivällä kova lentokonemeteli herätti ihmetystä Imatran seudulla.

Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskuksen mukaan kyseessä oli venäläislentokone, joka suoritti valvontalentoa rajan läheisyydessä Venäjän puolella.

– Siihen ei voida ottaa kantaa, minkä organisaation kone oli kyseessä, eli oliko se esimerkiksi venäläisten rajaviranomaisten vai ilmavoimien kone, johtokeskusvalvoja Teppo Laine toteaa.

Johtokeskuksesta kerrotaan, että valvontalento lensi poikkeuksellisen lähellä valtakunnan rajaa ja herätti siksi huomiota myös Suomen puolella. Aamupäivällä yhdeksän jälkeen kone lensi itärajaa myöten tunnin verran vuoroin pohjoiseen ja vuoroin etelään.

Imatralainen Sami Suominen otti yhteyttä Yleen. Hänen mukaansa lentokoneen ääni kuului hyvin Imatralle.

– Aamulla yhdeksän jälkeen meni potkuriturbiinikone. Moottorien ääni kuului ja myös suihkuvana jäi. Tutkassa ei näy mitään, mutta tässä yläpuolella se pyörii, Suominen kertoo.

Johtokeskuksen mukaan Venäjä suorittaa valvontalentoja viikoittain, ja useimmiten lennot tehdään helikopterilla.

Suosittelemme