Hyppää sisältöön

Pudasjärven kaupunki aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut – luvassa voi olla ulkoistuksia, lomautuksia tai irtisanomisia

Alustavaksi henkilöstövähennystarpeeksi on arvioitu 25 työntekijää. Yhteensä Pudasjärven kaupungilla on 275 työntekijää.

Pudasjärven kaupungintalo
Kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan yksimielisesti käynnistää yhteistoimintamenettelyn. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Essi Markkula,
Risto Ukkonen

Pudasjärven kaupunki aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Kaupunginhallitus päätti asiasta tiistaina 8.8. pidetyssä kokouksessa.

Alustavaksi henkilöstövähennystarpeeksi on arvioitu 25 työntekijää. Yhteensä Pudasjärven kaupungilla on 275 työntekijää.

Varsinaiset yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan syyskuussa, ja niiden arvioidaan kestävän marraskuun loppuun. Kaupunki ei poissulje mitään vaihtoehtoja henkilöstövähennyksiin liittyen. Mahdollisia toimia ovat muun muassa ulkoistukset, lomautukset ja irtisanomiset.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n pääluottamusmies Janne Moilanen toivoo, että keskustelujen myötä löydettäisiin sellainen säästöratkaisu, jossa irtisanomisiin ei tarvitsisi ryhtyä.

– Toivon aidosti avoimia keskusteluja. Toivon myös, että löydämme sellaisen ratkaisun, jossa vältyttäisiin kovimmilta toimenpiteiltä, kuten irtisanomisilta.

Yle ei ole tavoittanut kaupungin edustajia kommentoimaan tilannetta.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme