Hyppää sisältöön

Meri- ja kanadanhanhien peltometsästys alkaa – aikaistetulla pyynnillä halutaan estää satovahinkoja

Kumpaakin lajia saa pyytää vain vilja- ja kasvintuotantopelloilta, joiden sato on tarkoitettu myytäväksi tai tuotantoeläinten ravinnoksi.

merihanhi
Merihanhi on perinteisesti rannikon laji ja vasta levittäytymässä järvialueille, minkä vuoksi se on rauhoitettu sisämaassa ja metsästystä rannikolla rajoitetaan. Kuva: Yle / Risto Salovaara
Tiinamaija Rantamartti
Avaa Yle-sovelluksessa

Merihanhen ja kanadanhanhen peltometsästys alkaa torstaina 10. elokuuta. Aikaistetulla jahdilla halutaan estää hanhiparvien aiheuttamia viljelyvahinkoja ja mahdollistaa riistavaran hyödyntäminen.

Kumpaakin lajia saa pyytää vain vilja- ja kasvintuotantopelloilta, joiden sato on tarkoitettu myytäväksi tai tuotantoeläinten ravinnoksi.

Merihanhea saa metsästää vain rannikkoalueella. Lapissa alueeseen kuuluvat Tornio, Kemi, Keminmaa ja Simo. Kanadanhanhea saa pyytää koko maassa.

Merihanhen saalisilmoitus sekä metsästäjäkohtainen kahden linnun päiväkiintiö ovat voimassa koko vuoden. Tukikelpoisia riistalaitumia ja pienialaisia riistapeltojen kaltaisia peltoja ei saa hyödyntää peltometsästyksessä.

Peltojen ulkopuolella meri- ja kanadanhanhien metsästys alkaa 20. elokuuta eli samaan aikaan muiden vesilintujen kanssa.

Torstaina 10. elokuuta alkaa myös sepelkyyhkyn pyynti. Lapissa kyyhkykanta ovat kuitenkin pieni ja metsästäjätkin verraten harvassa.

10.10.2023 klo 11.15 Lisätty maininta sepelkyyhkyn metsästyskauden alkamisesta.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme