Hyppää sisältöön

Laukaa käynnisti muutosneuvottelut henkilöstösäästöistä – irtisanomisetkin mahdollisia

Laukaan elokuun alussa käynnistämien neuvottelujen tavoitteena on vähentää henkilöstöä. Väen vähentäminen on osa tässä kuussa julkaistavaa talouden tasapainottamisohjelmaa.

Konteista rakennetut Laukaan kunnanviraston väistötilat.
Laukaan kunnanvirasto on toiminut väistötiloissa jo 3,5 vuotta. Kuva: Heli Kaski / Yle
Virpi Kotilainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Laukaa on käynnistänyt tämän kuun alussa henkilöstöään koskevat kuuden viikon mittaiset yhteistoiminta- eli muutosneuvottelut.

Neuvottelut tähtäävät henkilöstömäärän vähennyksiin, ja ne ovat osa Laukaan talouden tasapainottamisohjelmaa.

Tasapainottamisohjelman avulla Laukaa tavoittelee kuuden miljoonan euron leikkauksia talouteensa, kertoo henkilöstön edustajana neuvotteluihin osallistuva Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn pääluottamusmies, OAJ:n alueasiantuntija Jukka Lummelahti.

Lummelahti sanoo Laukaan jo tehostaneen taloudenpitoaan niin, että säästövaraa on niukasti. Koulutuksesta ei hänen mielestään voi tällä hetkellä leikata yhtään.

– Toinen asia on se, miten tällaisessa hyvin kuormittavassa tilanteessa pystytään turvaamaan palvelujen tuottaminen siten, että ihmiset jaksavat kuntatyötään tehdä, Lummelahti pohtii.

Kunnan mukaan tavoitteena on vähentää väkeä pääosin niin sanotun luonnollisen poistuman kuten eläköitymisten kautta, mutta irtisanomisetkin voivat olla mahdollisia.

Irtisanomisten arvioidaan koskevan alle kymmentä henkilöä, kunta kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi muutoksia voi tulla virkojen sisältöihin tai työntekijöiden tehtävänkuviin sekä palkkaukseen, ja virkoja voidaan myös lakkauttaa neuvottelujen tuloksena.

Laukaa julkistaa ehdotuksensa talouden tasapainottamisohjelmaksi 26.8. Valtuusto päättää ohjelmasta kuukautta myöhemmin, 25. syyskuuta.

11.8.2023 klo 13.03 juttuun lisätty Jukka Lummelahden kommentit.

Suosittelemme