Hyppää sisältöön

Pohde alkaa tarjota matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen digitaalinen sote-keskus alkaa tarjota mielenterveyspalveluina mahdollisuutta chat-keskusteluun ja psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanottoon.

Lähetä-uutisen paikkaneula.
Palvelua tarjotaan ensivaiheessa Ouluun, Alavieskaan, Haapajärvelle, Nivalaan, Pyhäjärvelle, Reisjärvelle, Sieviin ja Ylivieskaan.
Essi Markkula

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen digitaalinen sote-keskus laajentaa toimintaansa matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin.

Tällaisia tulevat olemaan esimerkiksi mielenterveyspalveluiden chat-keskustelu ja psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanotto.

Palveluja aletaan tarjota ensin elokuun 14. päivä alkaen arkisin kello 8­–20 ja myöhemmin elokuun lopulla toiminta laajenee jokapäiväiseksi samoina kellonaikoina.

Mielenterveyspalvelut löytyvät Pohteen verkkosivuilta ja ne vaativat vahvan tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnusten avulla. Chat-keskustelussa asiakkaalla on mahdollisuus keskustella ammattilaisen kanssa viestien välityksellä.

Palvelua tarjotaan ensivaiheessa Ouluun, Alavieskaan, Haapajärvelle, Nivalaan, Pyhäjärvelle, Reisjärvelle, Sieviin ja Ylivieskaan.

Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut on tarkoitettu asiakkaan tueksi mielenterveysongelmissa tai elämänkriiseissä. Hätätilanteessa tulee edelleen hakeutua terveysaseman akuuttivastaanotolle, päivystykseen tai soittaa hätänumeroon.

Chat-keskustelussa tehdään hoidontarpeen arviointi terapianavigaattorin avulla, minkä jälkeen asiakas ohjataan mahdollisen jatkohoitoon. Palveluun voi hakeutua muun muassa lievän tai keskivaikean masennuksen, sosiaalisen jännittämisen, paniikkihäiriön, unettomuuden, elämän kriisien sekä alkoholin tai rahapelaamisen riskikäytön vuoksi.

Digitaalisilla matalan kynnyksen palveluilla halutaan vastata niiden merkittävästi kasvaneeseen kysyntään.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme