Hyppää sisältöön

Nähdäänkö MM-sankari taas Kansallisessa liigassa? Anni Hartikainen iloinen HJK:n satsauksesta: ”Hyvä, että muutkin kuin KuPS ovat heränneet”

KuPS ja Åland United kohtaavat lauantai-iltana Kansallisen liigan kärkiottelussa. Sarjaykkönen KuPS on ollut viime peleissä kovassa vireessä.

KuPS:n Anni Hartikainen jalkapallokentällä.
Anni Hartikainen hyökkää kohti PK-35:n maalia elokuun alussa. Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa
Sakari Lund

Kansallisessa liigassa pelataan lauantaina kärkiottelu KuPS – Åland United. KuPS lähtee siihen kuuden pisteen johtoasemassa, mutta se on pelannut yhden ottelun enemmän.

KuPS on ollut viime aikoina hyvässä vireessä. Se on pelannut viimeksi kolme vierasottelua, joissa se voitti liigapeleissä PK-35:n 3–0 ja HJK:n 4–0 sekä siinä välissä Suomen cupissa juuri Åland Unitedin 2–0.

Heinäkuun kuukauden pelaajaksi valittu KuPS-puolustaja Anni Hartikainen kertoi Yle Urheilulle, että joukkue pääsee kärkiotteluun hyvässä tilanteessa.

– Tosi luottavaiset fiilikset varsinkin näiden parin matsin jälkeen, kun olemme dominoineet kahta kovinta vastustajaa vastaan. Lähdemme pelaamaan omaa pallonhallintapeliä ja väsyttämään vastustajaa samalla lailla kuin viime lauantaina. Viime aikojen peleihin täytyy olla todella tyytyväinen, Hartikainen sanoi.

KuPSin peli yskähteli varsinkin toukokuussa, kun se hävisi sekä HJK:lle että Åland Unitedille. Ne ovat kuitenkin kauden ainoat tappiot. Viime aikoina peli on tosiaan kulkenut ja sarjan kärkipaikka on nyt vahvasti kuopiolaisten käsissä.

MM-kisoissa pelannut Åland Unitedin Jacqueline Hand on palannut Ahvenanmaalle ja saattaa pelata kärkipelissä. Se ei Hartikaista suuremmin hetkauta.

– Hän on hyvä pelaaja, mutta heillä on muitakin hyviä pelaajia. Omalla pelillä pystymme helposti hoitamaan tuonkin matsin.

Ulkomaat kiinnostavat

Tässä kuussa 20 vuotta täyttävän Hartikaisen omat pelit ovat sujuneet niin hyvin, että hänet valittiin Kansallisen liigan heinäkuun pelaajaksi. Hän teki heinäkuussa kaksi liigamaalia. Hartikainen kokee kehittyneensä pelaajana.

– Varsinkin valmentajanvaihdoksen jälkeen sellainen pelirohkeus on tullut takaisin. Koko joukkue uskaltaa enemmän toteuttaa asioita kentällä. Iso osa valinnasta kuuluu joukkuekavereille. Kun joukkueella menee hyvin, yksilöt nousevat esille.

Pauliina Miettinen aloitti KuPSin päävalmentajana toukokuun lopussa sairauslomalle jääneen Ollipekka Ojalan tilalla.

Hartikainen pääsi kesällä mukaan myös Helmareihin. Hän oli mukana pelaajaryhmässä, joka kohtasi Islannin ja Skotlannin.

– Se on tosi iso juttu. Se on ollut unelma ja tavoite pienestä asti ja tuli nopeammin kuin osasin kuvitella. Sain pintaraapaisun siitä toiminnasta ja nyt haluan jatkossakin päästä mukaan leireille.

KuPSin Anni Hartikainen jalkapallokentällä.
Anni Hartikaista kiinnostavat ulkomaan kentät tämän kauden jälkeen. Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Tämän kauden jälkeen Hartikainen saattaa hyvinkin suunnata ulkomaille.

– Haluja olisi, mutta vaihtoehdot ovat tosi auki. Aina on jotain virityksiä, mutta haluan pelata tämän kauden ensin loppuun KuPSin kanssa ja sen jälkeen alan vasta enemmän miettiä ensi kautta.

Suosikkivaihtoehto Hartikaisella on mielessä.

– Aika helppo steppi olisi mennä Ruotsiin. Se on luonteva paikka eikä olisi niin iso kulttuurišokki.

Tämän viikon iso uutinen oli se, että HJK:n naisten joukkue toimii jatkossa omana osakeyhtiönään. Sille on kerätty rahoitusta jo yli miljoona euroa. HJK on KuPSin kova kilpailija, mutta Hartikainen pitää toki uutista hyvänä isossa kuvassa.

– Se on tosi hyvä juttu. Hyvä, että muutkin kuin KuPS ovat heränneet Oy:n alle siirtymiseen. Pitää toivoa, että vielä useammatkin heräävät samaan ja saadaan naisten futista sitä kautta eteenpäin.

KuPSissa naisten liigajalkapallo siirtyi Kuopion Palloseura Oy:n alaisuuteen vuonna 2019.

Suosittelemme