Hyppää sisältöön

Chelsea rikkoi taas Valioliigan siirtoennätyksen – keskikentän timantin Moises Caicedon yllätyksellinen siirtosaaga sai päätöksensä

Moises Caicedo päätyi siirtosaagan päätteeksi lopulta Chelseaan seuraavaksi kahdeksaksi kaudeksi. Länsilontoolaisten uudistuminen jatkui jälleen keskikentän jättihankinnalla.

Moises Caicedo.
Moises Caicedo halusi sittenkin Chelseaan, vaikka Brighton hyväksyi jo aiemmin Liverpoolin jättitarjouksen. Kuva: Getty Images
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Perjantaina eli Valioliigan kauden avauspäivänä saatiin jättimäinen uutinen siirtomarkkinoilta: Brighton hyväksyi Liverpoolin 111 miljoonan punnan eli 128 miljoonan euron tarjouksen keskikentän timantistaan Moises Caicedosta.

Kauppa olisi ollut Valioliigan uusi siirtoennätys. Tammikuussa Chelsea hankki argentiinalaisen maailmanmestarin Enzo Fernandezin Benficasta 121 miljoonalla eurolla ja kesän siirtoikkunassa Arsenal hankki West Hamista Declan Ricen 122 miljoonalla eurolla.

Caicedon, 21, siirtoa Liverpooliin pidettiin jo ”muodollisuuksia” kuten lääkärintarkastusta vaille valmiina. Niin vain jättisiirto saikin vielä uuden käänteen.

Esimerkiksi BBC:n mukaan Caicedo oli halukkaampi siirtymään Chelseaan. Brighton oli aiemmin hylännyt useamman lontoolaisjoukkueen tarjouksen Caicedosta, mutta nyt Chelsea teki 115 miljoonan punnan eli noin 133 miljoonan euron tarjouksen, ja sen Brighton hyväksyi.

Caicedo teki peräti kahdeksan vuoden mittaisen sopimuksen Chelsean kanssa. Sopimuksessa on vielä optio jatkokaudesta.

– En ajatellut kahta kertaa, kun Chelseasta soitettiin minulle. Tämä on unelmieni täyttymys, Caicedo hehkutti sopimustaan seuran verkkosivuilla.

Näin ollen Chelsea rikkoi puolessa vuodessa kahdesti Valioliigan siirtoennätyksen. Myös aiemmat ennätysmiehet Fernandez ja Rice ovat keskikentän pohjapelaajia.

BBC:n mukaan Chelsea maksaa Caicedosta ensin 100 miljoonaa puntaa ja muut maksut koostuvat erilaisista lisäbonuksista.

Caicedo ei pelannut viikonloppuna, kun Brighton avasi sarjakauden voittamalla nousijajoukkue Lutonin 4–1. Brightonin päävalmentaja Roberto de Zerbi sanoi ennen ottelua lehdistötilaisuudessa, että ”on jo unohtanut Caicedon”.

– Suuremmat seurat voivat ostaa pelaajiamme, mutta he eivät voi ostaa sieluamme tai henkeämme.

Moises Caicedo Brigtonin paidassa Valioliigan ottelussa Southamptonia vastaan 21.5.2023.
Moises Caicedoa pidetään nopeana ja jaksavana keskikentän työmyyränä, joka on myös teknisesti erittäin etevä. Kuva: Getty Images

Caicedo siirtyi Brightoniin ecuadorilaisesta Independiente del Vallesta neljällä miljoonalla punnalla helmikuussa 2021. Viime tammikuussa puolustavaa keskikenttäpelaajaa huhuttiin Arsenaliin, mutta Brighton ei tyytynyt tarjouksiin. Sitten Caicedo teki Brightonin kanssa vuoteen 2027 ulottuvan jatkosopimuksen.

Chelsean uusi päävalmentaja Mauricio Pochettino on uudistanut joukkuetta rajusti viime kauden katastrofaalisen 12. sijan jälkeen. Kesällä Chelseaan tulivat Axel Disasi, Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Angelo Gabriel, Robert Sanchez ja Diego Moreira.

Lue myös: Loppuuko jo ManUn, Tottenhamin ja Chelsean totaalisekoilu? Uhkaako mikään Cityä? Tässä kaikki kiehtovimmat pohdinnat Valioliigan kaudesta

Sky Sportsin mukaan Chelsea on käyttänyt nyt kesän aikana eniten rahaa Valioliigan joukkueista, yhteensä noin 331,6 miljoonaa euroa. Chelsea toki myös myi pelaajiaan yhteensä 269,3 miljoonalla eurolla. Lähtijöitä ovat esimerkiksi Kai Havertz, Mason Mount, Mateo Kovacic, Kalidou Koulibaly ja maalivahti Edouard Mendy.

Viime kesän ja tammikuun siirtoikkunoissa Chelsea osteli pelaajia ennätyksiä murskanneesti 700 miljoonalla eurolla.

Alla olevassa taulukossa Valioliigan seurojen toistaiseksi käyttämät summat kesän siirtoikkunassa. Summat on pyöristetty miljoonan tarkkuudella.

Chelsea avasi Valioliiga-kautensa 1–1-tasapelillä Liverpoolia vastaan sunnuntaina. Liverpoolin päävalmentajalta Jürgen Kloppilta kysyttiin ottelun jälkeen Caicedo-kaupan kääntymisestä Chelsean eduksi. Kloppilta kysyttiin myös, mitä hän on mieltä siitä, että Pochettino on haalinut pelaajia sieltä sun täältä.

– Sitä Chelsean päävalmentajat yleensä haluavat, ja yleensä he saavat haluamansa, Klopp piikitteli.

Päivitetty 15.8. klo 12.13. Lisätty infografiikka Valioliigan seurojen siirroista kesän aikana.

Suosittelemme